Správy | Aktuality | Témy

DAF Trucks predstavuje limitovanú edíciu k 90. výročiu

Spoločnosť DAF Trucks predstavuje limitovanú edíciu nového modelu XF k 90. výročiu svojho založenia.

Tento špeciálny model pripomína, že práve pred 90 rokmi položil Holanďan Hub van Doorne základy spoločnosti DAF, ktorá je v súčasnosti jedným z najúspešnejších európskych výrobcov nákladných vozidiel. Výročná edícia sa môže pochváliť prémiovým paketom výbavy, exkluzívnymi dekoratívnymi pruhmi a decentnými dizajnovými prvkami v interiéri. Exkluzivitu podčiarkuje Super Space Cab, teda najlepšia kabína vo svojej triede, a najvýkonnejší motor MX-13 spoločnosti PACCAR o výkone 530 k/390 kW.
 
Výročná edícia je obmedzená iba na 250 vozidiel. Tie sú k dispozícii ako ťahač v konfigurácii 4 x 2 (FT) pre kontinentálnu Európu a v konfigurácii 6 x 2 (FTG) pre trh Veľkej Británie. Všetkých 250 vozidiel má vlastné unikátne číslo na dekoratívnych prvkoch v kabíne a na paneli s logom DAF, ktoré sa rozsvieti pri otvorení dverí.
 
Jedinečný pôsobivý exteriér
Unikátna limitovaná edícia „International Truck of the Year 2018“ spoločnosti DAF je k dispozícii v troch atraktívnych metalických farbách: Special Black, Rouge Flamme a Jamaica Blue. Masku chladiča zdobí farebné pruhy v modrej či červenej farbe, vyjadrujúce exkluzívny charakter edície nového výročného DAF XF. Predok, boky i zadná stena kabíny nesú slávne, ručne vyrobené historické logo DAF.
 
Maximálna výbava
Unikátna edícia k 90. výročiu spoločnosti DAF sa môže pochváliť maximálnou výbavou. Tá okrem iného zahŕňa pneumaticky odpruženú kabínu Super Space Cab so všetkými vonkajšími časťami lakovanými v rovnakej farbe, hlavné svetlomety s LED technológiou, prídavné svetlá Skylights, hmlové svetlá s funkciou prisvetľovania do zákruty, strešný spojler s bočnými goliermi, medzinápravové spojlery (4 x 2) a hliníkové kolesá Alcoa. Na streche kabíny sú vzduchové húkačky.
 
Jedinečný interiér
Mimoriadne komfortný interiér – v prevedení Exclusive – zahŕňa unikátne prvky, ako napríklad historické logo DAF vlisované do opierok hláv kožených sedadiel Xtra Leather Air. Klasické logo DAF zdobí aj dekoratívne lišty vo dverových výplniach a nájdete ho aj na displeji prístrojového panelu a audionavigačnom systému.
Tento variant interiéru zahŕňa aj celokožené sedadlá, kožené lakťové opierky a výplne dverí a takisto kožou potiahnutý volant. Nechýba ani systém klimatizácie, TruckPhone, mikrovlnná rúra, obľúbená chladnička DAF pod spodným lôžkom a DAF Night Lock.
 
Sada luxusných darčekov
Každé vozidlo XF z edície k 90. výročiu sa dodáva so zhodne číslovanou sadou luxusných darčekov. Patrí do nej celokožená cestovná taška, štýlová bunda s koženými doplnkami, pero DAF Waterman v špeciálnom koženom puzdre, kožené puzdro na kreditné karty a skica na tému edícia k 90. výročiu s podpisom šéfdizajnéra DAF Barta van Lotringena.
 
Hub van Doorne
„Hub van Doorne kládol pri vývoji svojich nákladných vozidiel dôraz na technológie, funkčnosť a komfort vodiča,“ uviedol Preston Feight, prezident spoločnosti DAF Trucks. „A elitná edícia k 90. výročiu vzdáva zakladateľovi našej skvelej spoločnosti hold.“
 

Prečítajte si aj

Back to top button