Správy | Aktuality | Témy

Spoločnosť DAF dosiahla v roku 2017 mnoho významných úspechov

Spoločnosť DAF Trucks dosiahla v roku 2017 mnohých významných úspechov po celom svete.

Na európskom (EÚ + 2) trhu získala v kategórii ťažkých vozidiel (nad 16 ton) trhový podiel 15,3 % a v kategórii ľahkých vozidiel vzrástol tento podiel na 10,5 %. Okrem toho bolo mimo Európy dodaných viac ako 9 000 nákladných vozov DAF, čo je rekord v histórii spoločnosti. Predaj motorov PACCAR popredným výrobcom autokarov a autobusov dosiahol tiež rekordného počtu.
 
„Európske ekonomiky si aj naďalej vedú dobre, čo prispieva k silnému dopytu po doprave a s tým súvisiacemu dopytu po nákladných vozidlách,“ uviedol Preston Feight, prezident spoločnosti DAF Trucks. „Nákladné vozidlá DAF poskytujú našim zákazníkom špičkovú kvalitu, nízke prevádzkové náklady a vynikajúci komfort pre vodiča.“ Predaj ťažkých nákladných vozidiel v rámci Európy dosiahol v roku 2017 úctyhodného počtu 306 000 kusov. Odhaduje sa, že trh ťažkých nákladných vozidiel v Európe dosiahne v roku 2018 ďalšieho skvelého výsledku v podobe 290 000 až 320 000 predaných vozidiel.
 
V roku 2017 dosiahla spoločnosť DAF trhového podielu v kategórii ťažkých vozidiel 15,3 % (v roku 2016 bol tento trhový podiel 15,5 %). Svoje vedúce postavenie na trhu si naďalej udržala v Holandsku (30,3 %), Veľkej Británii (28,2 %), Poľsku (19,8 %) a Maďarsku (24,5 %).
V Holandsku, Poľsku, Belgicku a Českej republike je spoločnosť DAF jednotkou v predaji ťahačov. Spoločnosť DAF je importérom číslo jedna v Nemecku.
 
Zvýšenie trhového podielu v kategórii vozidiel od 6 do 16 ton
Celkovo sa predaj na trhu EÚ v kategórii ľahkých nákladných vozidiel (od 6 do 16 ton celkovej hmotnosti) mierne znížil, z takmer 52 900 kusov v roku 2016 na 52 500 v minulom roku. Trhový podiel spoločnosti DAF v tejto kategórii vzrástol z 10,1 % na 10,5 % vďaka rastu realizovanému okrem iného vo Francúzsku, Holandsku, Veľkej Británii, Taliansku a Českej republike. V kategórii ľahkých nákladných vozidiel zaujíma spoločnosť DAF aj naďalej vedúcu pozíciu vo Veľkej Británii aj v Holandsku.

Ďalší rast mimo Európskej únie
Spoločnosť DAF posilnila svoju pozíciu na trhu mimo Európskej únie, kde bolo predaných rekordných 9 000 nákladných vozidiel (v roku 2016 to bolo 5 171). Vedúcu pozíciu na trhu si spoločnosť DAF podržala i na Taiwane (neázijské značky) a tiež navýšila svoj podiel na trhu v Rusku, Austrálii, Bielorusku, Izraeli a Turecku. Spoločnosť DAF predala rekordných 4 500 motorov PACCAR popredným výrobcom autobusov, autokarov a profesionálnym výrobcom vozidiel po celom svete.
 
Rast spoločnosti DAF bude pokračovať…“
„Pretože vychádzame zo špičkovej kvality a efektivity všetkých našich výrobkov, ktoré sú podporené prvotriednymi službami pre dealerov a zákazníkov, bude spoločnosť DAF rozširovať svoju prítomnosť na trhu v Európe aj v ďalších rokoch,“ uviedol Richard Zink, člen predstavenstva zodpovedný za marketing a predaj.
Nové modely CF a XF boli ocenené prestížnym titulom „International Truck of the Year 2018“ (Medzinárodný nákladný automobil roka 2018). Tieto modely dosahujú o 7 % nižšiu spotrebu paliva. Toho si všimli zákazníci spoločnosti DAF po celej Európe. Vo Veľkej Británii bolo nové rozvozové vozidlo LF ocenené ako „Úžitkové vozidlo roka“, čo dokladá špičkovú kvalitu výrobkov v segmente ľahkých vozidiel. Vo Veľkej Británii bol spoločnosti DAF Trucks navyše udelený titul „Výrobca nákladných vozidiel roka“.

Prečítajte si aj

Back to top button