Správy | Aktuality | Témy

iLogistics centrum cargo-partner v Sofii plánujú otvoriť v júni 2018

Spoločnosť cargo-partner, medzinárodný poskytovateľ prepravných a logistických služieb, nedávno oslávil dokončenie výstavby hrubej stavby svojho iLogistics centra v bulharskej Sofii.

Nový sklad s TAPA-A certifikátom poskytne viac ako 16.500 m2 skladových priestorov a spustenie prevádzky je naplánované v polovici tohto roku.  
 
V piatok 23. marca spoločnosť cargo-partner podľa bulharského zvyku oslávila takzvanou „topping-out ceremony“ ukončenie výstavby hrubej stavby iLogistics centra v Sofii. Poskytovateľ info-logistických služieb presťahuje svoju bulharskú centralu do nových priestorov v júni. Hlavná hala bude mať kapacitu viac ako 22.000 paliet, celková skladová plocha je takmer 16.500 m2, pričom kancelárske priestory poskytnú priestor pre viac ako 130 zamestnancov na ploche 2.000 m2. Projekt bol realizovaný stavebnou spoločnosťou Jung v spolupráci s architektami zo spoločnosti Int Arh. iLogistics centrum disponuje TAPA-A certifikátom a je vybavené moderným systémom kontroly prístupu, ako aj LED svietidlami naprieč celou budovou. Otvorenie bude prebiehať v dvoch fázach, kancelárske priestory a časť skladovej haly budú otvorené v júni a zvyšné priestory logistického komplexu, ako aj externé plochy, budú dostupné od konca júla.
 
Poloha budovy v meste bola strategicky vybratá tak, aby poskytla optimálny komfort pre klientov a zamestnancov, v blízkosti je stanica metra a napojenie na diaľnicu. Významnou výhodou je blízkosť letiska, keďže letecká preprava tovaru je najdôležitejším obchodným segmentom cargo-partner v Bulharsku. Popritom je tu aj železničné spojenie, ktoré umožňuje vyloženie tovaru do skladu priamo z vlaku.
 
Oslavu na streche novej budovy organizovala stavebná spoločnosť Jung. Počas akcie Nikolay Peney, CEO spoločnosti Jung, poďakoval všetkým stavebným robotníkom za ich snahu a povedal, že je veľmi spokojný s finálnym výsledkom. Anton Stoykov, Managing Director cargo-partner v Bulharsku,tiež vyjadril uznanie všetkým, ktorí prispeli k výstavbe novej budovy. Hostia boli pozvaní na špeciálnu prehliadku od prízemia až po strechu budovy. Tá končila na terase, ktorá bude slúžiť zamestnancom ako priestor na relax. Pri príležitosti topping-out ceremony, Anton Stoykov poznamenal: “Rok 2018 má pre nás veľký význam – nie len preto, že naši zamestnanci sa sťahujú do novej budovy, ale oslavujeme tiež 15. výročie pôsobenia spoločnosti cargo-partner v Bulharsku.” Počas týchto posledných 15 rokov spoločnosť zaznamenala stabilný rast okolo 35% ročne, rozšírila ponuku služieb a zvýšila svoj podiel na trhu.
 
Skupina cargo-partner oslavuje tento rok svoje 35. výročie. Bola založená v roku 1983 vo Viedni, ako špecialista na leteckú prepravu, aktuálne má 130 pobočiek po celom svete a ponúka kompelxné portfólio služieb pre leteckú, námornú, cestnú a železničnú prepravu, skladovanie a riadenie dodávateľského reťazca. V posledných rokoch sa spoločnosť cargo-partner zameriavala na celosvetový strategický rozvoj svojich skladových kapacít. Popri výstavbe iLogistics centra v Bulharsku, boli v posledných rokoch významnými investíciami aj výstavba iLogistics centra v centrále spoločnosti, blízko viedenského letiska, s celkovou skladovou plochou viac ako 12.200 m2 (otvorenie na jeseň 2018), Logistics centrum v Dunajskej Strede (rozšírenie zo 7.200 na 14.200 m2 v roku 2017, ďalšie rozšírenie o 4.000 m2 by malo byť dokončené koncom roka), ako aj nové sklady v Hamburgu (4.900 m2, otvorený v roku 2017), Clarksville a Chicagu (14.000 m2 každý, otvorené v roku 2017), Ljubljane (25.000 m2, otvorenie v lete 2019), a Hong Kongu (3.000 m2, otvorenie v zime 2018).
 

Prečítajte si aj

Back to top button