Správy | Aktuality | Témy

V obci pod Kriváňom budú opäť zastavovať rýchliky

V obci pod Kriváňom budú opäť zastavovať rýchliky. Účastníci 64. ročníka folklórneho festivalu Východná môžu využiť výhodné vlakové spojenia. So ZSSK návštevníci ušetria na vstupnom.

Najstarší a najtradičnejší. Aj týmto prívlastkom sa teší najrozsiahlejší celoslovenský festival s medzinárodnou účasťou, ktorý je vrcholnou prehliadkou tradičnej ľudovej kultúry. Východná 2018 klope na dvere a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) opäť vyjde v ústrety jej návštevníkom. Od 28. júna do 1. júla – teda počas celého podujatia – budú v obci pod Kriváňom okrem osobných vlakov mimoriadne zastavovať aj rýchliky. To však nie je jediný benefit pre účastníkov 64. ročníka festivalu. Využitím služieb národného dopravcu zároveň môžu získať aj zľavy na vstupnom. 
 
Stovky účinkujúcich v desiatkach programov a víťazi celoštátnych súťažných prehliadok lákajú do Východnej každý rok tisícky milovníkov folklóru a tradícií. Na čo sa môžu tešiť tentoraz? Ukážka slovenskej svadby, Zem spieva pod holým nebom, SĽUK, gajdošská word music, jarmok majstrov remesiel, školy tanca a koncerty – to je iba malá ochutnávka zo štvordňového programu. 
 
Ak sa pod Tatry rozhodnete cestovať vlakom ZSSK, môžete si vybrať zo širokej ponuky spojení. Medzi železničnou stanicou vo Východnej a amfiteátrom bude v pravidelných intervaloch premávať kyvadlová doprava.
 
Doprava vlakmi ZSSK sa oplatí aj vtedy, ak chcete ušetriť na vstupnom. Zľavnené vstupné môžu využiť cestujúci s cestovným lístkom do stanice Východná, vrátane lístkov SKUPINA alebo lístkov na bezplatnú prepravu, cestujúci so zákazníckymi kartami JUNIOR RAILPLUS, KLASIK RAILPLUS, SENIOR RAILPLUS, so sieťovým lístkom MAXI KLASIK (prenosný/neprenosný) alebo so železničnými preukazmi ZSSK, ZSSK CARGO A ŽSR. Zľavy sú poskytované aj deťom, študentom a seniorom. Podrobnosti nájdete na webovej stránke festivalu. 

Prečítajte si aj

Back to top button