Správy | Aktuality | Témy

MTB preteky ŠKODA BIKE OPEN TOUR s novinkami a väčším dôrazom na ekológiu

Pred štartom šiesteho ročníka ŠKODA BIKE OPEN TOUR, najvýznamnejších slovenských pretekov pre MTB bajkerov, pripravili organizátori niekoľko zaujímavých noviniek.

Pribudla nová kategória ŠKODA Family pre súťaž rodinných tímov. Na víťazov podujatí čaká množstvo zaujímavých cien a zároveň každý bajker, ktorý bude pretekať aspoň na štyroch pretekoch série, môže vyhrať automobil ŠKODA FABIA COMBI. Najvýznamnejšou zmenou je však väčší dôraz na ochranu životného prostredia. Organizátori si zároveň dali záväzok využívať recyklovateľné materiály v čo najširšom množstve. ŠKODA BIKE OPEN TOUR tak bude ešte „zelenšia“. Séria ŠBOT 2019 sa odštartuje pretekom ŠKODA Svätojurský MTB maratón.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR – prestížne preteky pre všetkých
Seriál ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hoby cyklistov na Slovensku. Séria MTB maratónov v tohtoročnej sezóne vstupuje do šiesteho ročníka. ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 v tomto roku pozostáva z piatich pretekov na území Slovenskej republiky, ktoré sa konajú od apríla do augusta. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa tak môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hoby bajkeri. Sú zároveň pripravené tak, aby ponúkli možnosť zapojiť sa naozaj všetkým, preto sú k dispozícii rôzne vekové a výkonnostné kategórie.

Nové lokality, aj nová kategória pre celé rodiny
Organizátori pred štartom ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 oznámili niekoľko zásadných zmien. Na účastníkov pretekov čakajú celkovo 3 nové lokality. Bajkeri tak preveria svoju kondíciu nielen v dobre známom teréne Svätého Jura, či Svitu a Liptova, ale aj Horehronia, Levočských vrchov a okolia Rajeckých Teplíc. Dokopy ich čaká 5 náročných pretekov.

Rozšírili sa aj pretekárske kategórie. Pribudla ŠKODA Family, ktorá je určená pre rodinné tímy s deťmi. „Chceme motivovať rodičov, aby strávili víkend spolu s deťmi aktívne. Atmosféra skutočných pretekov ponúka deťom jedinečné zážitky. Budú môcť súťažiť ako ozajstní pretekári so svojim štartovným číslom, na skutočnej pretekárskej trase a v profesionálnych podmienkach. Navyše môžu zabojovať o skvelé ceny ,čo celý zážitok ešte viac umocní“ uviedol Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Atraktívne výhry pre účastníkov
Novinkou je aj skutočne atraktívna výhra – nová ŠKODA FABIA COMBI so skvelou výbavou na cyklistické výlety. Do záverečnej tomboly, z ktorej sa bude hlavná výhra žrebovať, budú zaradení všetci bajkeri, ktorí sa zúčastnia najmenej na štyroch pretekoch série.

Ohľaduplní k prírode
Jednou z najväčších devíz pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR je možnosť pretekať v krásnej slovenskej prírode. Preto organizátori kladú dôraz na „zelený“ prístup k celému priebehu pretekov. Od tohto roka bude ich prístup ešte šetrnejší k životnému prostrediu. Organizátori ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 sa zaviazali, že v maximálnej možnej miere zabezpečia na každom podujatí série používanie materiálov šetrných k životnému prostrediu namiesto plastov. Dajú zbohom umelohmotným jednorazovým pohárom, príborom, táckam; štartovacie tašky takisto nebudú z igelitu, pribudne viac recyklačných nádob na odpad.

Na každých pretekoch série ŠKODA BIKE OPEN TOUR nebude chýbať množstvo sprievodných akcií, súťaží a bohatý program pre celú rodinu. Organizátori sľubujú všetkým účastníkom podujatí ešte viac zábavy, než si užili v predchádzajúcich ročníkoch.

Sériu pretekov ŠBOT 2019 odštartuje ŠKODA Svätojurský MTB maratón, ktorý sa uskutoční 13. apríla 2019 vo Svätom Jure pri Bratislave. Podrobnejšie informácie o ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 nájdu fanúšikovia horskej cyklistiky na stránke www.welovecysling.sk/sbot.

Kalendár podujatí ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019
ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019
13. 4. 2019 ŠKODA Svätojurský MTB maratón
4. 5. 2019 ŠKODA Vlko Hron MTB
25. 5. 2019 ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy – Levoča
15. 6. 2019 ŠKODA MTB maratón Rajecké Teplice
10. 8. 2019 ŠKODA HORAL MTB maratón

Prečítajte si aj

Back to top button