Správy | Aktuality | Témy

Obchvat Bratislavy pôjde opäť na rokovanie vlády

Projekt obchvatu Bratislavy pôjde opäť na rokovanie vlády.

Hoci ho vo februári tohto roku odobril predchádzajúci kabinet, rozhodnúť o ňom má ešte aj nová vláda strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť.
 
„O projekte obchvatu Bratislavy bude musieť rozhodnúť vláda,“ potvrdila pre TASR hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká. Pravdepodobne by sa mohol bratislavský obchvat dostať na rokovanie kabinetu budúci týždeň v stredu (4.5.).
 
Až po rozhodnutí vlády bude môcť minister dopravy Roman Brecely (nominant #Sieť) podpísať zmluvu s víťazom súťaže, ak kabinet tento projekt odobrí. Obchvat momentálne posudzuje expertný tím, ktorý dal vytvoriť práve Brecely. 
 
Úlohou tímu je prejsť všetky body projektu od úvodnej štúdie uskutočniteľnosti až po schválenie koncesnej zmluvy. Podľa Duckej by mala by správa expertného tímu známa v piatok (29.4.). Pôvodne malo prísť rozhodnutie ministra o tom, či zmluvu na obchvat podpíše, práve po jeho posúdení odborníkmi.
 
Otázka, čo s bratislavským obchvatom, ostala otvorená po Brecelyho predchodcovi Jánovi Počiatkovi (Smer-SD). Za jeho pôsobenia sa rozhodlo o výstavbe cesty tzv. projektom verejno-súkromného partnerstva (PPP) a prebehla aj súťaž, z ktorej vzišlo víťazné konzorcium na čele so španielskou firmou Cintra. Výsledok potvrdila aj vtedajšia vláda. Zmluva na výstavbu cesty sa však zatiaľ nepodpísala.

Prečítajte si aj

Back to top button