Správy | Aktuality | Témy

Na zastávkach MHD v Bratislave pribudli nové elektronické informačné tabule

V Bratislave pribudlo na zastávkach MHD v širšom centre mesta a na Patrónke 36 nových elektronických informačných tabúľ.

Cestujúci budú vďaka nim informovaní o odchodoch liniek MHD on-line a dispečing Dopravného podniku Bratislava (DPB) môže priamo na tabule posielať aj správy o mimoriadnych udalostiach. Dnes o tom informoval na brífingu primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal a generálny riaditeľ DPB Milan Urban.
 
DPB umiestnil nové elektronické informačné tabule na 34 zastávkach. V priebehu letných prázdnin budú dané do prevádzky. Informačné tabule sú obojstranné štvorriadkové a šesťriadkové.
 
„Sú to moderné informačné tabule, ktoré informujú cestujúcich o príchodoch a odchodoch vozidiel MHD, ale dajú sa využiť aj na informovanie o výlukách či iných mimoriadnych situáciách,“ priblížil Nesrovnal.
 
Týchto 36 informačných tabúľ pribúda podľa Urbana k 31 tabuliam, ktoré sú už v prevádzke na električkovej radiále v Dúbravke, Petržalke či v centre mesta. „Prvé nové tabule sa dnes rozsvietili, 27 bude v plnej prevádzke do pondelka (10.7.),“ podotkol generálny riaditeľ DPB s tým, že tieto zariadenia dokážu hlasovo informovať aj zrakovo postihnutých cestujúcich. DPB sa uchádza o získanie finančných prostriedkov z fondov EÚ na obstaranie ďalších viac ako 100 takýchto tabúľ. Pri realizácii modernizácie električkových radiál budú už na všetkých príslušných zastávkach osadzované tieto nové informačné tabule.
 
Dopravný podnik si spolu s mestom stanovili ako jednu z priorít čistotu na zastávkach. „Častým problémom na zastávkach MHD sú preplnené a špinavé koše. Preto spolu s dopravným podnikom osádzame nové väčšie koše, ktoré sú zároveň aj estetické,“ povedal primátor. Na vybrané frekventované zastávky osadil DPB v spolupráci s mestom 104 nových odpadových košov s vyšším objemom. V najbližšom čase plánuje vymeniť ešte 50 starých košov za nové. Takáto výmena bude pokračovať aj v budúcom roku.
 
Z iniciatívy primátora vykonáva DPB aj údržbu 330 traťových rozvádzačov. Od polovice marca z nich vyčistil doteraz 154. V júni natreli pracovníci podniku 33 rozvádzačov, 20 z nich aj špeciálnym antigrafity náterom z dôvodu častého vandalizmu. Túto antigrafity úpravu majú aj rozvádzače, ktoré sú olepené antigrafity fóliou. Ostatných 13 natreli pracovníci syntetickou farbou, a to z dôvodu plánovanej postupnej výmeny za nový typ rozvádzača. V údržbe rozvádzačov bude DPB pokračovať.

Prečítajte si aj

Back to top button