Správy | Aktuality | Témy

Fiat Chrysler zvoláva celkovo 1,3 milióna vozidiel pre dva problémy

Automobilový koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zvoláva celkovo 1,3 milióna vozidiel v rámci dvoch nezávislých zvolávacích akcií.

Prvá akcia sa týka takmer 771 000 vozidiel modelu Dodge Journey a Fiat Freemont, vyrobených v rokoch 2011 až 2015. Dôvodom sú problémy v elektroinštalácii, ktoré môžu viesť ku skratu. V dôsledku toho sa môžu neočakávane aktivovať airbagy, začať pracovať stierače, zlyhať ovládače, alebo sa rozsvietia varovné kontrolky airbagov. FCA odporúča zákazníkom, ktorí zaznamenali tieto symptómy, aby ihneď kontaktovali predajcu alebo autorizovaný servis. Tí následne nainštalujú kryty kabeláže, v prípade potreby ich aj vymenia.
 
Druhá zvolávacia akcia sa týka takmer 556 000 vozidiel Chrysler 300, Dodge Challenger, Dodge Charger a Dodge Durango z rokov 2011 až 2014, ako aj modelu Jeep Grand Cherokee z rokov 2012 až 2014. Dôvodom je zrýchlené opotrebovávanie alternátora, čo môže viesť k zastaveniu motora a následnej deaktivácii posilňovačov riadenia a bŕzd, ako aj systémov ABS a ESC. Alternátory sa môžu aj prehrievať, čo zvyšuje riziko požiaru.

Prečítajte si aj

Back to top button