Motorizmus

Peugeot ukázal nový model Rifter

Francúzska automobilka ukázala prvé obrázky nového modelu, ktorý absolvuje svoju svetovú premiéru na ženevskom autosalóne.

Výrazný a kompaktný dizajn exteriéru pre silnú osobnosť
Spojenie medzi PEUGEOT RIFTER a ponukou osobných vozidiel značky PEUGEOT je evidentné. Predná časť je moderná a robustná. V strede vertikálnej masky chladiča, ktorá je charakteristická pre posledné modely značky, je umiestnený Lev. Pohľad šelmy tvorí svetelný podpis s LED diódami v strede svetlometov.
 
Profil potvrdzuje silu štýlu. Rozmery sú dokonale vyvážené. Kapota je krátka a horizontálna, pozdĺžna línia okolo karosérie je umiestnená vysoko a previsy sú skrátené. Strešné tyče sú súčasťou dizajnu a sú starostlivo integrované. Ich spodná časť je otvorená, takže umožňuje predmety upevniť popruhmi. Na tomto druhu karosérie je to nový dizajnový prvok. Vyvýšené oblúky kolies taktiež prispievajú k športovému charakteru vozidla. Pri niektorých verziách sú k dispozícii 17-palcové disky s diamantovým brúsením.
 
Vzadu sú veľké výklopné dvere, za ktorými sa nachádza veľkorysý batožinový priestor. Príslušnosť k značke PEUGEOT potvrdzujú expresívne svetlá s tromi pazúrmi. Vypuklý dizajnový nárazník posilňuje spodnú časť a poskytuje optimálnu ochranu v každodennej prevádzke.
 
Nový PEUGEOT RIFTER si požičiava niektoré štylistické a funkčné prvky z SUV: zvýšenú svetlú výšku, veľké kolesá, veľkorysú ochranu prahov dverí, spodnej časti karosérie, oblúkov kolies a nárazníkov, ale aj predný a zadný kryt podvozku.
 
A pre tých, ktorí chcú ešte viac, PEUGEOT RIFTER ponúka možnosť dlhej verzie (+35 cm), ktorá je z hľadiska priestrannosti a praktickosti unikátna. Elegantný, dynamický štýl exteriéru nového PEUGEOT RIFTER vás môže prekvapiť silnou identitou a zosobnením modernosti a prestíže vodiča. Jeho interiér je však rovnako nevšedný.
 
Čistý a prepracovaný interiér s PEUGEOT i-Cockpit®
Po prvý krát v tomto segmente, PEUGEOT i-Cockpit® otvára cestu k zážitkom z jazdy, ktoré oceňujú viac ako štyri milióny zákazníkov. Každý deň ponúka stimulujúci a intuitívny zážitok z jazdy s podporou komponentov ako kompaktný volant s dvomi plochými časťami pre lepšie uchopenie a manipuláciu, 8-palcová kapacitná dotyková obrazovka v dosahu ruky a v zornom poli alebo Head-up displej, ktorého dizajn je vylepšený chrómovým orámovaním a elegantnými červenými ukazovateľmi. Má farebnú obrazovku pre lepšiu čitateľnosť.
 
Miesto vodiča je vypracované až do posledného detailu, vrátane elegantných chrómových prepínačov na ovládanie klimatizácie. Sú umiestnené priamo na dosah ruky a obklopujú displej, na ktorom je bielou farbou zobrazená teplota.
 
Extra dávka štýlu s verziou GT Line
Verzia GT Line PEUGEOT RIFTER je elegantná a dynamická, a dopĺňa ponuku GT Line značky PEUGEOT. Jednoznačne identifikovateľná verzia GT Line obsahuje čierne špecifické prvky vo farbe Noir Onyx, ako sú orámovanie mriežky chladiča, kryty spätných zrkadiel, strešné nosiče a okrasné prvky v bočných lištách.
 
Tento exkluzívny štýl dopĺňajú 17“ zliatinové disky s diamantovým brúsením „Aoraki“, ako aj medené nápisy GT Line na predných blatníkoch a na dverách batožinového priestoru.
 
100% pôžitok z jazdy PEUGEOT
Nový Peugeot RIFTER je postavený na platforme EMP2, ktorá je známa svojimi dynamickými vlastnosťami. V spojení so špecifickým vývojom zadnej časti pre uprednostnenie modularity a zaťaženia, ponúka PEUGEOT RIFTER kombináciu komfortu a jazdných vlastností na takej úrovni, aká v tomto segmente ešte nebola.
Jazdné vlastnosti zabezpečuje predná náprava Pseudo MacPherson a zadná náprava s deformovateľnou priečkou. Nápravy a riadenie majú špecifické nastavenie, aby boli jazdné vlastnosti hodné značky PEUGEOT.
 
Ešte viac možností
Tí odvážnejší môžu myslieť na prekonávanie ciest aj pomocou voliteľnej výbavy Advanced Grip Control. V spojení s pneumatikami  MICHELIN LATTITUDE TOUR Mud & Snow (Blato a sneh) umožňuje ovládať trakciu tým, že nepretržite pôsobí na priľnavosť kolies. Spája sa aj s funkciou Hill Assist Descent Control (HADC), ktorý automaticky udržiava optimálnu rýchlosť v strmých klesaniach.
 
Verzia s pohonom 4 kolies je vyvinutá v spolupráci s naším dlhoročným partnerom, spoločnosťou DANGEL. Je k dispozícii ako voliteľná výbava k vozidlu PEUGEOT RIFTER. Aby vozidlo vyhovovalo najnáročnejším požiadavkám, osobitná pozornosť bola venovaná robustnosti a vytrvalosti s hĺbkovými testami na všetkých typoch terénov a vo všetkých klimatických podmienkach.
 
Informačné technológie poslednej generácie
Konektivitu zabezpečuje veľký 8“ farebný dotykový displej. Je umiestnený na dosah ruky, obsahuje dva USB porty, konektor jack, pripojenie Bluetooth a bezdrôtovú nabíjačku. Systém dopĺňa Mirror Screen kompatibilný s  Mirror Link®, Apple Carplay™ et Android Auto™.
 
3D online navigácia je spojená s hlasovým rozpoznávaním a umožňuje jednoduché a intuitívne vyhľadávanie bodov záujmu. Zohľadňuje dopravné podmienky v reálnom čase (TomTom Traffic).  Môže zobrazovať parkoviská, čerpacie stanice a lokálne počasie.
 
Nový PEUGEOT RIFTER bude vo svetovej premiére predstavený na autosalóne v Ženeve (Genève 2018). Celosvetový predaj vozidla sa spustí v septembri. Vyrába sa v továrňach Vigo (Španielsko) a Mangualde (Portugalsko).
 

Prečítajte si aj

Back to top button