Motorizmus

Na Slovensko prichádza nový typ ľahkých úžitkových vozidiel

Na slovenský trh prichádza nový typ ľahkých úžitkových vozidiel s celkovou hmotnosťou do dvoch ton.

„Ide o miniauto čínskej spoločnosti Dongfeng Motor Corporation (DFM). Cena týchto vozidiel začína od 9000 eur,“ spresnil na dnešnej tlačovej konferencii Rastislav Novák, konateľ spoločnosti Automax Žilina, s.r.o., ktorá auto na Slovensko začala distribuovať.
Minivozidlá DFM boli pôvodne určené pre osídlené mestá Ďalekého východu a industrializovaný vidiek. Rozšírenie do Európy však spôsobila ich popularita v krajinách Blízkeho východu, predovšetkým Ruska. Vozidlá DFM sa v súčasnosti predávajú v Nemecku, Švédsku, Poľsku, Česku, Maďarsku, Litve, Estónsku, Lotyšsku, Turecku a na Islande, elektrické verzie sú exportované aj do USA.
Spoločnosť DFM Corporation bola založená v roku 1969 v Číne a jej podiel iba na tomto trhu predstavuje 13 %. V roku 2007 dosiahla produkcia vozidiel tejto značky objem 1,137 milióna. DFM Corporation vyrába prostredníctvom svojich dcérskych firiem aj nákladné automobily a autobusy. Do popredia DFM Corporation sa v automobilovom sektore spoločnosť dostala predovšetkým vďaka produkcii salónových vozidiel pre značky Peugeot, Citroën, Honda, Nissan a Kia.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button