Motorizmus

Volkswagen chce výrazne zvýšiť výrobu svojich vozidiel v Rusku

Šéf správnej rady Volkswagenu (VW) Martin Winterkorn žiadal na stretnutí s ruským premiérom Vladimirom Putinom, aby mohol nemecký koncern výrazne zvýšiť svoju produkciu vozidiel v Rusku. Kapacity nestačia na to, aby VW dokázal uspokojiť dopyt Rusov po nemeckých autách. Uviedol to vo štvrtok (2.9.) Winterkorn v Moskve.

Preto by sa mali v strednodobom horizonte montovať volkswageny aj v ruskej automobilke GAZ.
V budúcnosti by mala byť v Kaluge, kde VW už vyrába, postavená ďalšia montážna linka. Putin ubezpečil Winterkorna politickou podporou a vytvorením podmienok pre investíciu. Volkswagen plánuje predávať v Rusku v rokoch 2017/2018 okolo 360.000 vozidiel ročne.

Na automobilovom veľtrhu, ktorý sa v Moskve skončí v nedeľu (5.9.), sa mnohí zahraniční výrobcovia bez ohľadu na rastúci odbyt ich vozidiel a jeho dobré vyhliadky sťažovali na vysoké dovozné clo. Putin však neustále opakuje, že bude podporovať domáce koncerny AvtoVAZ a GAZ.
Podľa najnovších odhadov odborníkov Rusko by malo do roku 2015 predstihnúť Nemecko v predaji osobných vozidiel. Neskôr by sa malo v najväčšej krajine na svete predávať viac ako tri milióny osobných áut ročne trvalo.

Prečítajte si aj

Back to top button