Motorizmus

Audi plánuje nové modely a investície do Ázie, chce preskočiť BMW

Nemecký výrobca luxusných áut Audi plánuje vyrábať nové modely a zvýšiť produkciu s cieľom vytlačiť konkurenčnú automobilku BMW z pozície najväčšieho výrobcu luxusných áut.

Dcéra nemeckej automobilky Volkswagen (VW) plánuje preskočiť BMW ako najväčšieho výrobcu luxusných áut do roku 2015, k čomu by jej mali dopomôcť najmä čínsky, indický a brazílsky trh. Predaj v Rusku by sa mal podľa Audi do tohto obdobia viac než zdvojnásobiť z terajších zhruba 18.000 na 50.000 áut ročne.
      
Firma, ktorá tento rok príde na trh s 13 novými prípadne modernizovanými modelmi, plánuje „v rovnakom tempe“ pokračovať aj v nasledujúcich rokoch. V tomto roku chce Audi zvýšiť počet predaných áut viac než o 10 % na vyše 1,2 milióna. Najväčší potenciál vidí firma v spomínaných veľkých reformujúcich sa ekonomikách – Indii, Rusku a Číne, kde plánuje zvýšiť produkciu. Na celom svete chce Audi investovať do nových závodov, produktov a technológií v najbližších rokoch 11,6 miliardy eur, pričom viac než 5 miliárd eur spoločnosť vyčlenila pre svoje dva nemecké závody.
 

Prečítajte si aj

Back to top button