Motorizmus

Volkswagen očakáva ďalší rekordný rok

Najväčší európsky výrobca áut Volkswagen počíta v roku 2011 aj vďaka vynikajúcemu prvému kvartálu s rekordnými číslami.

„Predpokladáme, že náš koncern predá viac áut, dosiahne vyššie tržby a vyšší prevádzkový zisk než v rekordnom roku 2010,“ povedal šéf Volkswagenu Martin Winterkorn na dnešnom valnom zhromaždení. Koncern predal v 1. štvrťroku približne 2 milióny áut, čo je podľa Winterkorna dôvodom pre optimizmus. Kľúčom k úspechu zostáva stratégia viacerých značiek. „Práve v časoch boomu sa vypláca takéto široké portfólio.“
      
Šéf Volkswagenu očakáva, že integrácia Porsche ako desiatej značky koncernu bude aj napriek problémom pokračovať. „Stále máme pred sebou nezanedbateľné daňové a právne prekážky,“ upozornil Winterkorn. Dodal, že cieľ koncernu stať sa najneskôr do roku 2018 najväčším a najziskovejším výrobcom áut zostáva na dosah.
      
Winterkorn sa tiež ohradil proti námietkam skeptikov, ktorí tvrdia, že prílišná veľkosť môže koncernu uškodiť. „Nechceme sa stať len najväčšou automobilkou. Naším cieľom je tiež spojiť najvyššiu spokojnosť zákazníkov so spokojnosťou zamestnancov, najvyššiu kvalitu výrobkov a vysoké výnosy s rastom objemu.“ Volkswagen vlani zaznamenal rekordný zisk aj predaj. Prevádzkový zisk sa vyšplhal na 7,1 miliardy eur a počet predaných áut na 7,2 milióna.
 

Prečítajte si aj

Back to top button