Motorizmus

Spoločnosti Daimler a Bosch zakladajú spoločný podnik na výrobu elektromotorov

Spoločnosti Daimler AG a Robert Bosch GmbH majú v pláne v Európe rozšíriť svoje dlhotrvajúce partnerstvo a spoluprácu pri vývoji a výrobe elektrických motorov pre plne elektrické vozidlá.

Spoločnosti podpísali prehlásenie o spoločnom zámere a začali jednania s cieľom vytvoriť spoločný podnik s 50% podielom každej spoločnosti, ktorý pravdepodobne vznikne v prvej polovici roku 2011.

Spojením svojich schopností chcú tieto dve spoločnosti docieliť urýchlenie pokroku vo vývoji elektrických motorov rovnako ako ťažiť zo samotnej spolupráce. Podľa ich prehlásenia o zámere by mala spoločná výroba začať v roku 2012. Predpokladá sa, že vyvinuté elektrické motory budú používané v elektrických vozidlách Mercedes-Benz a Smart od roku 2012. Následný predaj ostatným automobilovým výrobcom bude riadiť spoločnosť Bosch. Umiestnenie spoločného podniku je plánované do stuttgartskej oblasti a do severonemeckého Hildesheimu.

Bosch Group je popredným dodávateľom technológií a služieb. Ako významný dodávateľ automobilového priemyslu má vysokú kvalifikáciu vo vývoji a výrobe elektrických motorov, ktoré sa už sériovo vyrábajú v Hildesheime.

Výrobca automobilov Daimler si 20 rokov budoval skúsenosti v oblasti elektrických vozidiel, rovnako ako u kľúčových súčiastok elektromotorov a batérií. Plne tak chápe, ako je v tejto oblasti možné najlepšie dosiahnuť tie najlepšie výsledky.
 

Prečítajte si aj

Back to top button