Motorizmus

VIDEO: Nová Honda Civic

Spoločnosť Honda na septembrovom autosalóne IAA vo Frankfurte predstaví svoj nový model Civic.

Tento model, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre európsky trh, bude ponúkaný výhradne ako päťdverový hatchback a bude konkurovať ostatným vozidlám v C-segmente. Predaj nového modelu bude zahájený začiatkom roku 2012. Pred samotným predstavením spoločnosť Honda vydáva sériu krátkych filmov, dokumentujúcich vývoj nového automobilu. Druhý z nich sa zameriava na motor i-DTEC a technológie, ktoré pomáhajú znižovať emisie.
Nová HONDA CIVIC: motor i-DTEC – výkon a účinnosť
Motor i-DTEC v novej Honde Civic ponúka výnimočnú kombináciu vysokého výkonu a nízkych emisií CO2. Vylepšený 2.2-litrový motor i-DTEC v kombinácii so zdokonalenou aerodynamikou nového Civicu, vytvorili vozidlo s výkonom 150 koní, ktorého emisie CO2 dosahujú hodnotu len 110g/km.*
 
Podrobná analýza výkonu motora priniesla mnohé zlepšenia. Prúdenie oleja motorom bolo upravené tak, aby sa minimalizovali straty spôsobené cirkuláciou. Použité materiály v motore boli upravené za účelom zníženia trecieho odporu pohyblivých častí. Všetky modely s manuálnou prevodovkou budú môcť využívať výhody systému start-stop, ktorý dokáže usporiť 5g CO2/km. 
HONDA TO LAUNCH NEW CIVIC AT FRANKFURT MOTOR SHOW

Veľká pozornosť bola venovaná každému detailu na vonkajšom vzhľade nového Civicu. Dôraz bol kladený na zlepšenie aerodynamiky prostredníctvom mnohonásobných testov vo veternom tuneli, aby sa znížil odpor vzduchu a zlepšila stabilita vo vysokých rýchlostiach. 

 
“Aby sme mohli dosiahnuť dobré hodnoty emisií CO2, musíme optimalizovať každý detail na vozidle,” hovorí vedúci vývoja motora, pán Katsushi Watanabe. Zníženie emisií bolo naším cieľom a sme hrdí na to, že sa nám tento cieľ podarilo dosiahnuť bez toho, aby sme negatívne ovplyvnili charakter tohto výkonného agregátu. Chceme, aby riadenie tohto auta bolo pre našich zákazníkov zábavné.”
 

Prečítajte si aj

Back to top button