Motorizmus

Nový model cee’d z Kia Motors Slovakia odhalený

Kia začne vyrábať nový model na Slovensku od druhého štvrťroka.

Spoločnosť Kia Motors odhalila prvú oficiálnu fotografiu nového modelu Kia cee’d, ktorý sa bude vyrábať na Slovensku. Závod Kia v Tepličke nad Váhom sa aktuálne pripravuje na spustenie sériovej výroby tohto modelu, ktorá začne v druhom štvrťroku. Už dnes sa na slovenských cestách testujú prvé vyrobené kusy v rámci skúšobnej výroby. Nová Kia cee’d kombinuje štýl typického športového kupé s priestrannosťou a funkčnosťou päťdverového rodinného hatchbacku.
 
Nový model nahradí prvú verziu automobilu Kia cee’d, ktorý bol špeciálne vyvinutý pre európsky trh a vyrába sa len na Slovensku. Celkovo sa zo závodu k zákazníkom z viac ako 50 krajín dostalo už cez 600 000 kusov tohto obľúbeného rodinného auta v troch karosárskych verziách. Kia cee’d výrazne zmenila vnímanie značky Kia v Európe a bol to prvý model, ktorý prišiel na európsky trh s jedinečnou sedemročnou zárukou, ktorú aktuálne Kia ponúka na všetky svoje modely. 
 
Pre závod Kia predstavuje cee’d kľúčový produkt, vďaka ktorému očakáva spoločnosť rast výroby v roku 2012. S prihliadnutím na úspech ďalších vyrábaných automobilov Kia Sportage a Kia Venga sa spoločnosť rozhodla spustiť tretiu pracovnú zmenu. Kia Motors Slovakia koncom roka 2011 prijala 900 nových zamestnancov, čím ich celkový počet presiahol 3 900 ľudí.
 
Nová Kia cee’d prináša atraktívny dizajn exteriéru, ktorý si okamžite získa pozornosť napríklad vďaka chrómovanému rámovaniu okien, či robustnými líniami prednej kapoty. Pôsobivý vonkajší dizajn v interiéri dopĺňajú ergonomicky orientované ovládače prístrojovej dosky a kultivovane spracovaný interiér so silným dôrazom na kvalitu použitých materiálov. Nová Kia cee’d je technicky vyspelá, vysoko konkurenčná vo svojom C-segmente a jej atraktívnosť podčiarkuje aj viacnásobne ocenený nový a moderný dizajnérsky rukopis Kia Motors ako aj jedinečná 7-ročná záruka.
 

Kia Motors Slovakia 
Je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výroba automobilov ako aj motorov pre osobné automobily bola spustená v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva  viac ako 3 900 ľudí a vyrába automobil Kia cee’d v troch karosárskych úpravách – päťdverový cee’d, kombi cee’d_sw a trojdverový športový pro_cee’d, ako aj športovo-úžitkový model Kia Sportage a rodinné MPV Kia Venga. Aktuálne spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku. 


Prečítajte si aj

Back to top button