Motorizmus

Goodyear EfficientGrip SUV zlepšuje výkonnosť automobilu

Nová pneumatika pre vozidlá SUV 4×4 poskytuje nižšiu spotrebu pohonných hmôt, znižuje emisie CO2, umožňuje tichšiu jazdu.

Po úspechoch a oceneniach pneumatiky EfficientGrip pre osobné vozidlá, spoločnosť Goodyear predstavuje novú pneumatiku EfficientGrip SUV. Pneumatika, špeciálne určená pre vozidlá SUV a  4×4, kombinuje výbornú priľnavosť, typickú pre rad EfficientGrip, s aktívnou  schopnosťou poskytovať nižšiu spotrebu pohonných hmôt, nižšie emisie CO2 a tichšiu jazdu. Pneumatika je dostupná pre kompletný rad vozidiel SUV a 4×4, od veľkých luxusných vozidiel, cez štandardné až po  kompaktný rad.
 
„Súčasne s tým, ako sa  vozidlá SUV  a 4×4 stávajú čoraz efektívnejšie a výrobcovia áut tvrdo pracujú na tom, aby spĺňali, či dokonca prekonávali stále prísnejšie ekologické štandardy, spoločnosť Goodyear pracuje rovnako tvrdo na tom, aby zabezpečila, že jej pneumatiky budú tento existujúci trend podporovať, „uvádza Hugues Despres, Brand Director EMEA Goodyear. „Pneumatika Goodyear EfficientGrip SUV je reakciou na požiadavky vodičov a spoločnosť Goodyear tak uvádza na trh pneumatiku, ktorá napomáha k úspore pohonných hmôt, ponúka pokročilé jazdné vlastnosti, vylepšené brzdenie ako na suchom, tak i na mokrom povrchu a poskytuje aj hladšiu a tichšiu jazdu.“
 
 
EfficientGrip SUV bola skonštruovaná  vďaka použitiu inovatívnej technológie FuelSaving. Ide tak o pneumatiku vytvorenú pomocou špeciálneho polyméru vyvinutého na zlepšovanie valivého odporu, znižovanie spotreby pohonných hmôt a na znižovanie emisií CO2.
 
Nové prvky  pneumatiky zahŕňajú trojrozmerné lamely v behúni, vytvorené tak, aby zlepšovali celkový kontakt pneumatiky s vozovkou a znižovali brzdnú dráhu vozidla až o niekoľko metrov. Požiadavka na lepšiu priľnavosť  na mokrom povrchu je dosiahnutá vďaka pokročilej behúňovej  zmesi, pevne aplikovanej do štruktúry pneumatiky, ktorá využíva tradičnú živicu, ktorá ešte viac zlepšuje brzdenie na mokrej vozovke. Optimalizovaný dezén  a usporiadanie blokov znižuje hladinu hluku pneuamtiky.
 
Alpha
Pri využití niektorých z najnovších postupov IT sa na základe počítačom optimalizovaných modelov dosiahla rovnomerná tuhosť a rozloženie tlaku v stope. Pneumatika EfficientGrip SUV tak ponúka lepší kilometrový výkon a jej nižšia celková hmotnosť v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi sa zaslúžila o ešte presnejšie riadenie a lepšiu ovládateľnosť.
 
S rastúcim európskym trhom vozidiel SUV a 4×4, ktorý by mal do roku 2014 dosiahnuť  niekoľko miliónov vozidiel, sa po automobilich SUV a 4×4 zvyšuje dopyt aj po špecializovaných neumatikách. „Vodiči si užívajú veľmi komfortnú jazdu vo vozidlách SUV a 4×4. Cieľom pneumatík Goodyear EfficientGrip SUV je spĺňať špecifické potreby tohto rastúceho segmentu trhu, „hovorí Despres. „To, že napomáha znižovať dopad na životné prostredie bez toho, aby musela robiť kompromis vo výkonnosti, je pneumatika EfficientGrip SUV dokonalá voľba pre všetkých vodičov SUV a 4×4.“
 
Goodyear
Goodyear je jedným z najväčších svetových výrobcov pneumatík. Spoločnosť zamestnáva približne 73 000 pracovníkov a svoje výrobky produkuje v 54 závodoch v 22 krajinách sveta. V inovačných centrách v Akrone (Ohio) a v Colmar-Bergu (Luxembursko) sa vyvíjajú najmodernejšie výrobky a služby, ktoré stanovujú technologické a výkonnostné štandardy pre celé odvetvie.


 

Prečítajte si aj

Back to top button