Motorizmus

Ford uvedie v Ženeve celý rad modelov Tourneo a úplne nové SUV EcoSport

Spoločnosť Ford of Europe uvedie nové modely pre Európu a detailný plán produktovej expanzie na tlačovej konferencii na ženevskom autosalóne, 5. marca.

Ford odhalí celý nový rad svojich osobných dodávok s prívlastkom Tourneo, s globálnym debutom úplne nového typu vozidla Tourneo Courier, a tiež vystaví úplne nové kompaktné SUV pre Európu, Ford EcoSport. 

Výkonný viceprezident Stephen Odell a viceprezidentka Barb Samardzich spoločnosti Ford budú viesť tlačovú konferenciu na stánku Ford v hale 5 v čase o 13:45-14:00 hod. Najvyšší predstavitelia spoločnosti Ford budú k dispozícii na rozhovory s médiami. Tlačovú konferenciu bude možné sledovať aj online na live.fordmedia.eu. Tlačové správy, fotografie a ostatné súvisiace materiály budú dostupné na geneva2013.fordmedia.eu od 5. marca 7:00 hod.

 
O spoločnosti Ford Motor Company
Spoločnosť Ford Motor Company, globálny líder automobilového priemyslu so základňou v Dearborne v americkom štáte Michigan, vyrába alebo distribuuje automobily na šiestich svetadieloch. Táto spoločnosť s približne 171 000 zamestnancami a 65 továrňami po celom svete vlastní automobilové značky ako Ford a Lincoln. Spoločnosť poskytuje aj finančné služby prostredníctvom spoločnosti Ford Motor Credit Company. Viac informácií o produktoch spoločnosti Ford nájdete na internetovej stránke http://corporate.ford.com.

Spoločnosť Ford Europe sa zaoberá výrobou, predajom a servisom vozidiel značky Ford na 50 individuálnych trhoch a má približne 47 000 zamestnancov vo svojich podnikoch s plnou majetkovou účasťou. Celkovo pre spoločnosť pracuje približne 69 000 ľudí, ak sa zarátajú aj podniky s účasťou iných spoločností a nekonsolidované podniky. Okrem spoločnosti Ford Motor Credit Company prevádzkuje spoločnosť Ford Europe divíziu Ford Customer Service Division a 24 výrobných závodov (15 podnikov s plnou majetkovou účasťou alebo konsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností a 9 nekonsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností). Do Európy boli prvé automobily značky Ford privezené v roku 1903, teda v tom istom roku, v ktorom bola spoločnosť Ford Motor Company založená. Výroba sa v Európe začala v roku 1911.


Prečítajte si aj

Back to top button