Motorizmus

Scania dodá na nemecké cesty 63 nových autobusov

Spoločnosť ADAC Postbus, ktorá bude čoskoro prevádzkovať medzimestské autobusové služby v Nemecku, si vybrala Scaniu, ako dodávateľa autobusov a servisného partnera.

ADAC Postbus je prevádzkovaná nemeckým automobilovým klubom ADAC a spoločnosťou Deutsche Post. Od jari 2014 bude ADAC Postbus spájať asi 30 najväčších nemeckých miest s použitím 63 autobusov Scania. Nové medzimestské autobusové služby budú postupne budované až na nárdonú sieť.

„Jedinečný modulárny systém Scanie nám umožňuje poskytnúť viacero atraktívnych vozidiel so špecifickými úpravami a dáva nám flexibilitu na naplnenie požiadaviek našich zákazníkov,“ povedal Sales Director pre Nemecko a Rakúsko, Frank Koschatzky. „Navyše, ponúkame rozsiahly full-service koncept, spolu s potvrdenou nízkou spotrebou, vysokou efektívnosťou a užitočnosťou vozidiel Scania.“

Nemecký trh autobusových služieb na dlhé trate bol deregulovaný začiatkom tohto roka a prevádzkovatelia autobusových služieb môžu teraz voľne súťažiť so železnicami. ADAC Postbus je jedným z prvých veľkých operátorov, ktorý chcú využiť novú obchodnú príležitosť. Trh autobusových služieb na dlhé trate predstavoval v roku 2012 asi 1 000 vozidiel. Celkovo bolo v Nemecku v roku 2012 zaregistrovaných takmer 4 300 nových autobusov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button