Motorizmus

Iveco Bus: nový názov značky určený pre hromadnú prepravu

Iveco Bus sa oficiálne stáva novým menom značky pre podnikanie spoločnosti Iveco v oblasti hromadnej prepravy cestujúcich, čím potvrdzuje záväzok spoločnosti k tomuto sektoru.

Názov Iveco Bus týmto nahradzuje predchádzajúce meno značky Iveco Irisbus. Tento okamih znamená začiatok novej etapy pôsobenia spoločnosti Iveco v oblasti hromadnej prepravy osôb, s cieľom  globálnej expanzie. Je to posledný krok rozsiahleho procesu konsolidácie, ktorého korene siahajú hlboko do histórie spoločnosti,  výsledok viac než sto rokov skúseností. Iveco Bus je v zásade postavený na prestížnom európskom dedičstve, ktoré spoločnosti umožnilo stať sa jedným z hlavných hráčov dodávajúcich dopravné prostriedky na prepravu osôb  v celej Európe
 
Nová značka Iveco Bus posilňuje identitu tohto podnikania spolu  s ostatnými medzinárodnými aktivitami spoločnosti. Podporuje to zároveň ďalší rozvoj a vnímanie celého produktového radu autobusov ako jednoznačnú súčasť Iveco, najmä na trhoch akými sú Európa, Južná Amerika a Čína, kde má spoločnosť dôležité postavenie. Trvalá udržateľnosť rozvoja, technológia a celkové prevádzkové náklady (Total Cost of Ownership) sú silné atribúty značky Iveco Bus, ktoré sú v plnom súlade s kompletným  produktovým radom Iveco.
 
Táto nová identita značky súvisí s uvedením na trh úplne nového mestského autobusu Euro VI, ktorý bude mať svetovú premiéru na 60. svetovom kongrese a výstave UITP o mobilite a mestskej doprave v Ženeve (Švajčiarsko) v dňoch 26. až 30. mája 2013, čo je dôležitá udalosť pre celosvetovú sieť hromadnej dopravy.
 
Iveco Bus v Českej republike
Najväčším výrobným závodom pre Iveco Bus je výrobný závod vo Vysokom Mýte. Spoločnosť Iveco Czech Republic, a.s nadväzuje na dnes už 85-ročnú tradíciu výroby autobusov v tomto meste a na 118-ročnú históriu firmy založenou Jozefom Sodomkom. Firma, známa od roku 1948 pod menom Karosa, sa už v druhej polovici štyridsiatych rokov minulého storočia orientovala prevažne na výrobu autobusov a je spojená s radom úspešných a dnes legendárnych vozidiel. Ide o rad 706 RTO, ale aj o ďalšie rady ŠM, 700, 900. Na tieto úspešné typy vozidiel nadviazali vozidlá radu Crossway, Crossway Low Entry, Arway a Citelis, vyrábané v rade motorizácií a modifikácií. Dnes spoločnosť, známa od roku 2007 ako Iveco Czech Republic, a.s, exportuje viac ako 90% svojej produkcie do približne 30 krajín sveta. Firma je významným zamestnávateľom v regióne a vytvára ďalšie pracovné miesta u svojich tuzemských dodávateľov
 
Iveco
Iveco, spoločnosť koncernu Fiat Industrial, konštruuje, vyrába a predáva široký sortiment ľahkých, stredne ťažkých a ťažkých nákladných a úžitkových vozidiel, terénnych nákladných automobilov, mestských a medzimestských autobusov i diaľkových autokarov, ale aj špeciálne vozidlá určené pre požiarne aplikácie, nasadenie v teréne, obranu a civilnú ochranu. Iveco zamestnáva viac než 26 000 ľudí na celom svete. Spravuje svoje výrobné závody v 11 krajinách Európy, Ázie, Afriky, Oceánie a Latinskej Ameriky, kde vyrába vozidlá, ktoré sa vyznačujú najmodernejšími technológiami. 5 000 predajných a servisných stredísk vo viac než 160 krajinách garantuje technickú podporu všade, kde sú vozidlá Iveco v prevádzke.


Prečítajte si aj

Back to top button