Motorizmus

Scania R 560 v ženskom prevedení

Každý máme svoje sny. Snom 20 ročnej Madlene Karlsson bola ružovo-biela Scania R 560.

Madelene, ktorú väčšinou volajú Madde, snívala o vlastnom ružovom trucku už od detstva. “Pomáhala som svojmu otcovi s autami a kamiónmi už ako malá,” začína opisovať svoj príbeh. “Rada hovorím, že mám diesel v krvi.” Svoju vášeň nezaprie. Aj keď pôvodne začala študovať interiérový dizajn, po roku zmenila školu a začala študovať mechaniku vozidiel. Ako sama hovorí, “bolo to najlepšie rozhodnutie, aké som kedy urobila.”
 
Kabína jej snov
Tri mesiace pred záverečnými skúškami v škole sa rozhodla, že si kúpi nový truck. S pomocou svojho otca Magnusa dôkladne preskúmala trh, a vybrala si vhodné vozidlo. Navrhla model Scanie podľa svojich predstáv, s maketou pod pazuchou napochodovala do firmy, ktorá v Holandsku prerába kabíny truckov a prehlásila: “Takto to chcem.” Po 7 týždňoch  bola jej kabína hotová. Počas tejt odoby si Madde krátila čas pieskovaním a sprejovaním prívesu.
 
Je to životný štýl
“Som preč celé týždne, žijem v kabíne, a vedela som že to tak bude. Byť vodičom kamiónu je životný štýl, a ja chcem jazdiť.” Rozhodla sa podnikať s asfaltom, je to však sezónne podnikanie. Čo bude mladá podnikateľka robiť v zime? “Musím nájsť niečo iné, čo budem robiť v zime. Stále môžem pomáhať otcovi v jeho firme. Zariaďuje trucky.” Takmer 6 mesiacov po tom, ako začala prevádzkovať svoj vlastný biznis, je presne tam, kde chcela byť. Jej upravená Scania púta pozornosť. “Najviac ľudia hovoria že je to drzé, nezvyčajné a cool,” hovorí Madde.
Madelene “Madde” Karlsson.
 
Madlene „Madde“ Karlsson
Vek
20
Zamestnanie
Vodička trucku vo vlastnej firme
Rodina
Rodičia, mladší brat (15)
Bydlisko
Alafors, blízko Gothenburgu
Truck
Scania R 560
 

Prečítajte si aj

Back to top button