Motorizmus

Digitalizácia vozidiel prinesie najväčšie zmeny v automobilom priemysle

Pokračujúca digitalizácia a nové požiadavky na ochranu životného prostredia prinášajú podľa predsedu správnej rady Volkswagenu (VW) Martina Winterkorna pre automobilový priemysel historickú výzvu.

Nemecký manager magazin cituje Winterkorna, ktorý mu poskytol interview vo švajčiarskej Ženeve, že ide „o najväčší vývojový zlom od začiatku výroby automobilov“. A táto zmena sa prejaví aj na doterajšom cykle vývoja a zavádzaní nových modelov do výroby.
      
Požiadavky zákazníkov automobiliek sa menia čoraz rýchlejšie rovnako ako požiadavky a očakávania na mobilitu. Pre priemysel to znamená, že sa musí ešte rýchlejšie prispôsobovať požiadavkám zákazníkov. Winterkorn povedal: „Som si istý, že nás to prinúti, aby sme premýšľali o tom, či doterajší cyklus modelov zo siedmich až ôsmich rokov nebudeme musieť radikálne skrátiť.“
      
Vynára sa otázka, či každý model bude musieť mať svoju inováciu. Doterajší modelový cyklus ovplyvňuje celý sektor aj subdodávateľov. VW sa modulárnym systémom okrem iného usiluje urobiť montáž vozidiel pružnejšou a skrátiť obdobie vývoja vozidiel.
 

Prečítajte si aj

Back to top button