Motorizmus

Aké bude Iveco Daily tretej generácie?

Tretia generácia Iveco Daily, ktorá bude čoskoro uvedená na trhy v rámci celej Európy, sa v júni predstaví medzinárodnej tlači.

Tento úplne nový automobil je výsledkom dokonalého spojenia tradície a inovácie, vďaka čomu je preferovaným výkonným spoločníkom profesionálnych dopravcov. Vyrába sa v závodoch spoločnosti Iveco v meste Suzzara (Taliansko), a v meste Valladolid (Španielsko ), v rámci ktorých spoločnosť Iveco nedávno výrazne investovala do obnovy výrobných liniek.

Nové Iveco Daily si z predchádzajúceho dizajnu zachováva nezmenenú klasickú rámovú konštrukciu podvozku, ktorá zabezpečuje pevnosť, pružnosť a dlhú životnosť, ako aj lepšie vnútorné usporiadanie v prípade obytných vozidiel. Okrem toho nové Iveco Daily 2014 ponúka zákazníkom spoločnosti Iveco aj mnoho ďalších nových funkcií.

Spoločnosť Iveco sústredila svoje plány na obidve verzie, t. j. na obytné aj dodávkové vozidlá, pričom sa prednostne zamerala na dodávky. Zvýšila výkon po každej stránke z hľadiska ovládateľnosti a nosnosti vďaka optimalizovaným objemom a jednoduchosti použitia s prístupnejšou ložnou plochou.

Objem dodávky sa optimalizoval prehodnotením vzťahu medzi rázvorom, celkovou dĺžkou a dĺžkou ložnej plochy. Výsledkom tohto prehodnotenia sú nové modely s objemom 18 a 20 m3 (najlepšie  vo svojej triede z hľadiska objemu) a model s objemom 11 m3 (najlepší vo svojej triede z hľadiska využiteľnosti nákladového priestoru, t. j. indexu, ktorý definuje vzťah medzi dĺžkou ložného priestoru a celkovou dĺžkou vozidla).

Vďaka novému dizajnu s predĺženými rázvormi a skráteným zadným previsom je nové Iveco Daily zárukou vynikajúcich jazdných vlastností bez ohrozenia svojej povestnej obratnosti v úzkych uličkách. Všetky modely do 3,5 tony majú nové zavesenie predných kolies, ktoré umožňuje vynikajúcu kontrolu nad vozidlom, zlepšenie pohodlia a maximálnu nosnosť. Nové rozvrhnutie zavesenia zadných kolies, ktoré znižuje výšku nakladacej plochy približne o 55 mm a zjednodušuje tak nakladanie a vykladanie, bolo navrhnuté pre modely s jednomontážou zadnej nápravy.

Tretia generácia Iveco Daily sa výrazne zameriava na firmy, keďže v porovnaní s predchádzajúcim modelom umožňuje viac ako 5 % zníženie spotreby s výrazným znížením celkových nákladov na používanie vozidla. Zároveň poskytuje najlepšie výkony vo svojej triede so širokým výberom motorov, prevodoviek a prevodových pomerov.

Komfort vozidla výrazne zlepšuje aj kabína, ktorá je čoraz viac pohodlnejšia a menej hlučná. Pritom zaručuje z riadenia vozidla pocit typický pre automobily s vysokým výkonom. Interiérovú ergonómiu (najlepšiu vo svojej kategórii) dopĺňajú lepšia zvuková izolácia, účinnejšia klimatizácia a skvelý komfort vodiča pri všetkých podmienkach zaťaženia.

Prirodzene odolné, viacúčelové, ľahko ovládateľné, ale aj atraktívne vďaka úplne novému a revolučnému dizajnu je nové Iveco Daily tým najreálnejším príkladom neustáleho zdokonaľovania produktu, ktorý je už viac ako 35 rokov kľúčovým hráčom v histórii prepravy úžitkovými dodávkovými vozidlami.

Ponuku nového vozidla Iveco Daily uzatvára dostupnosť vozidla v rôznych minibusových verziách. Tým spoločnosť Iveco vyhovie potrebám aj tých zákazníkov, ktorí pracujú v odvetví hromadnej osobnej dopravy, a to v mestských aj mimomestských oblastiach. Predaj nového vozidla Iveco Daily zabezpečia od júna autorizovaní predajcovia spoločnosti Iveco v rámci Európy.
 

Prečítajte si aj

Back to top button