Motorizmus

Ford spustil predaj modelov Transit Courier a Tourneo Courier

Automobilka Ford spustila predaj modelov Transit Courier a Tourneo Courier.

Nový Ford Transit Courier je najmenšou dodávkou značky Ford. Završuje ponuku rodiny Transit, kam patrí väčší Transit Connect, Transit Custom a Transit. Úplne nový Ford Transit Courier určený pre malé podniky a poskytovateľov mestských kuriérskych služieb ponúka najnižšiu spotrebu paliva a najlepšie prepravné schopnosti vo svojej triede. 
 
Ako prvý malý Ford Transit môže byť vybavený 1,6-litrovým vznetovým motorom, s ktorým dosahuje spotrebu paliva 3,7 l/100 km a emisie CO2 na úrovni 97 g/km, prípadne motorom EcoBoost s objemom 1,0 litra, s ktorým dosahuje spotrebu paliva 5,2 l/100 km a emisie 119 g/km**.
 
Nový Transit Courier má v porovnaní s priamymi konkurentmi väčší nákladový priestor s väčšou dĺžkou, lepším prístupom cez posuvné bočné dvere a plnú oceľovú priehradku. Kompaktná a cenovo dostupná dodávka taktiež ponúka špičkové bezpečnostné systémy, veľký úložný priestor v kabíne a hlasové ovládanie s technológiou Ford SYNC s funkciou núdzovej pomoci Emergency Assistance. Transit Courier je posledným prvkom schémy prestavby a rozšírenia európskeho radu Ford Transit.
 
Nový Ford Tourneo Courier je najmenším z osobných vozidiel rodiny s označením Tourneo, popri väčších modeloch Tourneo Connect/Grand Tourneo Connect a Tourneo Custom. Úplne nový malý mikrobus od automobilky Ford s názvom Tourneo Courier ponúka najnižšiu spotrebu paliva v triede, bezkonkurenčnú priestrannosť a exkluzívne prvky bezpečnosti. Je určený pre rodiny aj pre mestských motoristov s aktívnym životným štýlom.
 
Univerzálny päťmiestny mikrobus má skvelý batožinový priestor s objemom 708 litrov. Okrem toho ponúka bohatý priestor pre cestujúcich, pohodlný prístup k zadným sedadlám a dômyselné riešenia úložného priestoru.
 
Úplne nový model Tourneo Courier poháňa 1,6-litrový vznetový motor so spotrebou 3,7 l/100 km a emisiami CO2 na úrovni 97 g/km. V ponuke je aj 1,0-litrový motor EcoBoost so spotrebou 5,2 l/100 km a emisiami CO2 na úrovni 119 g/km. Nový model ako prvý vo svojej triede prináša pokročilé bezpečnostné prvky, ako sú hlavové airbagy, funkcia upozornenia na nezapnuté bezpečnostné pásy pre cestujúcich v druhom rade, elektronický stabilizačný systém či systém monitorovania tlaku v pneumatikách. 
 
K dispozícii je aj komunikačný systém Ford SYNC s funkciou núdzovej pomoci, kolenný airbag pre vodiča a obmedzovač rýchlosti. Štýlovým kompaktným mikrobusom automobilka Ford završuje ponuku štyroch vozidiel z rodiny Tourneo. Tento automobil sme testovali aj osobne, na prezentácii v Nemecku. Reportáž nájdete v letnom dvojčísle magazínu TRANSPORT a LOGISTIKA 7/8.
 

 

Prečítajte si aj

Back to top button