Motorizmus

FUSO Canter Van od Nissanu príde ešte tohto roku

Ešte v roku 2014 príde transportér FUSO Canter Van, ktorý je modelom NV350 Urvan (najväčšia prípustná celková hmotnosť 3,5 tony) od Nissanu.

Dodávky Canteru Van na ázijské trhy bude realizovať dcérska spoločnosť koncernu Daimler v Japonsku: Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC). Vyplýva to z najnovšej zmluvy zameranej na úžitkové vozidlá, ktorú uzatvorili Nissan (Nissan Motor Co., Ltd.) a MFTBC. Zmluva ustanovuje, že transportéry pre priemyselných zákazníkov značky FUSO na exportných trhoch sa majú v budúcnosti dodávať ako kompletné vozidlá od spoločnosti Nissan.
„Nový Canter Van od FUSO je dôležitý prvok v rastovej stratégii divízie Daimler Trucks v Ázii a nový príklad našej osvedčenej spolupráce so spoločnosťou Nissan v segmente úžitkových vozidiel.“ Vyzdvihuje Wolfgang Bernhard, člen predstavenstva spoločnosti Daimler.
„S novým modelom FUSO Canter Van oslovíme nové segmenty zákazníkov v Strednej Ázii, kde už teraz disponujeme etablovanou sieťou. Prvýkrát v histórii ponúkame transportér od Mitsubishi Fuso. Som presvedčený, že naši zákazníci uvítajú väčší výber.“ Objasňuje Albert Kirchmann, prezident a výkonný riaditeľ MFTBC.
 

Prečítajte si aj

Back to top button