Motorizmus

V Púchove otvorili nové technologické centrum Continentalu

Nemecká spoločnosť na výrobu pneumatík Continental AG dnes vo svojom výrobnom závode v Púchove otvorila nové technologické centrum.

Je súčasťou miliardového investičného programu ohláseného v roku 2011 divíziou pneumatiky a do rozšírenia výskumných a vývojových priestorov a vybavenia v Púchove investovala 7,5 milióna eur. Podľa člena predstavenstva Continental AG a riaditeľa divízie pneumatiky Nikolaia Setzera do roku 2016 sa plánuje zvýšiť počet zamestnancov v technologickom centre asi o 15 %, aby sa uspokojil zvýšený dopyt po technológiách v rámci celosvetového portfólia divízie pneumatík. 
      
“Otvorenie centra je ďalší krok k dosiahnutiu Vízie 2025 a k tomu, aby sa Continental stal vyhľadávaným svetovým výrobcom pneumatík. Vďaka Technologickému centru pre vývoj pneumatík v Púchove a jeho vysoko motivovaným pracovníkom budeme schopní aj naďalej skvalitňovať pre našich zákazníkov výskumné a vývojové možnosti a posunúť naše produkty na vyššiu úroveň,“ konštatoval Setzer s tým, že za rozhodnutím investovať v Púchove je dlhoročná tradícia výroby pneumatík a odbornosť v púchovskom závode, vysoká oddanosť jeho pracovnej sily a spolupráca s vládou a samosprávou. 
      
Základný kameň výstavby budovy položili v júni 2013. Ide o modernú trojposchodovú budovu. Je v nej 53 kancelárií a 10 rokovacích miestností s úplným ozvučením a videoprojekciou. Každá kancelária a rokovacia miestnosť je vybavená klimatizáciou s možnosťou regulácie. V budove je nainštalovaná IP telefónna ústredňa.
      
“Nová budova divízie Technologického centra pre vývoj pneumatík v Púchove je súčasťou projektu pod názvom TCP/GEP Campus. Tento projekt, prebiehajúci v rokoch 2012 až 2016, presahuje finančnú hodnotu 7,5 milióna eur a zahŕňa rekonštrukciu fasády existujúcej budovy centra a výstavbu novej budovy Technologického centra Púchov. Ďalej pozostáva z výstavby nového skúšobného centra vykonávajúceho bubnové skúšky trvanlivosti pneumatík, analýzu pneumatík a skúšky ContiKit,“ povedal riaditeľ Technologického centra Libor Heger.
      
Continental je na Slovensku prítomný so svojou automotive (Automotive Group) aj gumárenskou výrobou (Rubber Group) v mestách Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Dva závody na výrobu pneumatík Continental Matador Rubber a Continental Truck Tires v Púchove vyrábajú pneumatiky pre osobné autá, autá 4×4, ľahké nákladné a nákladné automobily a tiež dopravné pásy. Odvtedy, ako sa Continental stal akcionárom spoločnosti v roku 2007, sa výrobné kapacity v Púchove spolu rozšírili na súčasných vyše 15 miliónov pneumatík ročne a počet zamestnancov sa zvýšil na viac ako 3700.
 

Prečítajte si aj

Back to top button