Motorizmus

Najlepší žiak v koncerne Volkswagen je zo Slovenska

Ocenenie Najlepší žiak 2014 koncernu Volkswagen si v tomto roku odniesol 21-ročný Filip Ochaba z Budmeríc, ktorý študoval vo vzdelávacom centre Volkswagen Slovakia (VW SK).

Od vedenia koncernu Volkswagen získal spolu s ďalšími odmenenými niekoľkodňový zážitkový pobyt v Nemecku. „Bola to pre mňa výzva. Získal som veľa praktických skúseností pri práci so zariadeniami a programami. To mi následne uľahčilo učenie technických podrobností, keďže som mnoho vecí zažil v praxi. Rozhodne odporúčam všetkým žiakom, aby išli do toho a hľadali praktické uplatnenie už počas štúdia. Nech si nenechávajú hľadanie práce až po skončení školy,“ uviedol Ochaba.
 
Po ukončení štúdia sa stal zamestnancom údržby Volkswagenu Slovakia vo zvarovni vozidiel SUV. Podľa člena predstavenstva koncernu pre personálnu oblasť Horsta Neumanna odborné vedomosti a zručnosti sú základom pre vysokovýkonných zamestnancov, pre vynikajúcu kvality, top produkty a úspech v biznise.
 
Preto vo Volkswagene kladú dôraz na prvotriedne odborné vzdelávanie, ktoré úzko spája teóriu a prax. Väčšina z  približne 20.000 žiakov koncernu po celom svete využíva duálny systém vzdelávania. Počas vyhlasovania najlepších absolventov koncernu Volkswagen v centrále spoločnosti v nemeckom Wolfsburgu v závere minulého mesiaca ocenili 43 mladých talentov z 18 krajín, 11 žien a 32 mužov z 38 lokalít, v ktorých Volkswagen pôsobí.
 
Okrem Slovenska získali ocenenia napríklad žiaci z Nemecka, USA, Číny, Talianska, Česka, Brazílie, Mexika, ale napríklad i Juhoafrickej republiky. Tohtoročné vyhlasovanie bolo už 14. ročníkom. Od svojho vzniku v roku 2001 ocenili celkovo 258 žiakov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button