Motorizmus

Predátor terénu: G 500 4×4

Na ženevskom autosalóne má premiéru druhý extrémny model Triedy G: Mercedes-Benz G 500 4×42 (výška/šírka cca: 2,25/2,10 metra).

Dostal odľahčený motor V8 4,0 litra (310 kW/422 k) s priamym vstrekovaním a preplňovaním dvoma turbodúchadlami. Využíva permanentný pohon všetkých kolies, vrátane portálových náprav a tri uzamykateľné diferenciály.
Medzi prednosti G 500 4×4 patrí novo vyvinutý variabilný podvozok s dvojitými teleskopickými vzperami a nastavovaním tlmičov (pre režim SPORT a COMFORT), 22-palcové súkolesia s pneumatikami 325/55 (na želanie sú aj špeciálne terénne MT), sériovú karosériu Triedy G a prídavné diely z uhlíkových kompozitov. Ponúka tiež výnimočné stvárnenie designo Exklusiv pre interiér. Excelentné parametre vozidla podčiarkuje napríklad svetlá výška45 a brodivosť 100 centimetrov.
Konštrukcia, technológie a pohon tak robia z G 500 4×4 predátora terénu, pre ktorého sú najvyššie pieskové duny, skalnatý terén či prejazd hlbokou vodou maličkosťou, avšak rovnocenného aj vozidlám pre bežné cesty s ambíciou poskytnúť užívateľom výkon športového vozidla a komfort limuzíny.
 
Impozantný dojem z tohto Showcaru okrem iného opticky zvýrazňujú mohutné, čiastočne lakované uhlíkové rozšírenia blatníkov a predný nárazník modelov G 63 AMG a G 65 AMG, či svetelné lišty s LED nad čelným sklom. Akustický zážitok zasa dopĺňajú dvojité výfuky umiestnené (pre lepší prejazd terénom) na oboch stranách pred zadnými kolesami, ktoré zvládajú kompletný zvukový repertoár výkonného športového vozidla.
 
 
 
 

Prečítajte si aj

Back to top button