Motorizmus

Mitsubishi Outlander 2016 zažil v New Yorku svetovú premiéru

Spoločnosť Mitsubishi Motors North America, Inc. (MMNA) na medzinárodnom autosalóne v New Yorku 2015 odhalila nové sedemmiestne SUV Mitsubishi Outlander modelového roku 2016.

Outlander 2016 je prvým sériovo vyrábaným modelom značky Mitsubishi, ktorý stelesňuje nový dizajnový smer značky. Outlander 2016 však nie je iba faceliftom; ponúka nevídaný počet dôležitých konštrukčných a dizajnových vylepšení, ktoré zvyšujú celkovú úroveň kultivovanosti i pôžitku z jazdy. Stojí na vrchole segmentu a láka predovšetkým tých zákazníkov, ktorí hľadajú pridanú hodnotu, kvalitu a bezpečnosť.
 
„Outlander 2016 sa pýši novým dizajnom zvonka i vo vnútri a vďaka dlhému zoznamu konštrukčných úprav teraz vyzerá, jazdí a chová sa ako úplne nový model. To z neho pre zákazníkov robí ešte atraktívnejšie vozidlo, než bolo doposiaľ,“ uviedol Don Swearingen, výkonný viceprezident MMNA. „Mimoriadne dobré výsledky predaja značky Mitsubishi pokračujú aj v tomto roku a s príchodom SUV modelu Outlander 2016 máme vynikajúce predpoklady si tento rast udržať.“
 
Outlander 2016 predstavuje novú dizajnovú koncepciu prednej časti vozidla Mitsubishi, označovanú ako „Dynamic Shield“ (Dynamický štít). Táto úprava, zabezpečujúca jedinečnú ochranu pre cestujúcich i samotné vozidlo, je odvodená od bočných ochranných nárazníkov známych z niekoľkých generácií modelu Montero (na slovenskom trhu známy ako Pajero).
 
Outlander 2016 prináša rad dizajnových a konštrukčných vylepšení v oblasti podvozku, vrátane vyššej konštrukčnej tuhosti karosérie i sústavy zavesenia kolies, prepracovaného zavesenia kolies a elektrického posilňovača riadenia, čelného skla s protihlukovou izoláciou, silnejších skiel v oknách zadných dverí, ďalších prvkov akustickej izolácie v celom vozidle, nových dynamických tlmičov na prednej i zadnej náprave a pri zadnom diferenciáli, vylepšených tesniacich líšt a kvalitnejšej izolácie motorového priestoru (vo všetkých prevedeniach).
 
Dizajn exteriéru modelu Outlander 2016 zaujme okrem iného prepracovanými čelnými partiami, prednými blatníkmi, halogénovými svetlometmi, obrysovými LED svetlami, spodnými časťami dverí, 18″ zliatinovými kolesami, zadnými časťami a zadnými LED svetlami (vo všetkých prevedeniach), resp. elektricky sklopnými spätnými zrkadlami, vyhrievaním stieračov čelného skla a LED svetlometmi (vo vybraných prevedeniach).
 
Novo usporiadaný interiér prináša napr. prepracovaný volant, čalúnenie sedadiel, dekóry, zadné sklopné sedadlá, čalúnenie stropu kabíny, audio sústavu s displejom (vo všetkých prevedeniach), resp. automaticky  zatmavovacie vnútorné spätné zrkadlo s funkciou Homelink® (vo vybraných prevedeniach).
 
Pri niektorých prevedeniach sú teraz v ponuke i vyspelé bezpečnostné systémy Mitsubishi, ako napr. systém zmierňovania následkov čelnej kolízie (FCM), varovania pri opustení jazdného pruhu (LDW) či adaptívny tempomat (ACC).
 
Spoločnosť Mitsubishi Motors vykázala v roku 2014 medziročný nárast predajov o 24,8 percenta – to je jeden z najlepších výsledkov na celom automobilovom trhu v USA. Úspešný predajný trend pokračuje i v prvom kvartáli roka 2015, kedy značka opäť vykazuje medziročný rast.
 
 
 

Prečítajte si aj

Back to top button