Motorizmus

Podľa Poľska Slovensko ponúklo Jaguaru vysokú štátnu podporu

Poľsko, ktoré v súboji o plánovanú výstavbu závodu britskej automobilky Jaguar Land Rover prehralo so Slovenskom, nechcelo zvýšiť ponúkanú štátnu podporu na úroveň, ktorú automobilke ponúkla Bratislava.

Uviedlo to poľské ministerstvo hospodárstva. Informovala o tom agentúra Reuters. Automobilka Jaguar Land Rover podpísala s vládou SR dokument o zámere postaviť svoj nový závod v Nitre. Definitívne rozhodnutie o výstavbe bude nadväzovať na štúdiu uskutočniteľnosti a očakáva sa do konca tohto roka.
      
Podľa poľskej strany je to výsledok príliš vysokej štátnej podpory, ktorú slovenská strana ponúkla. „Dali sme našim partnerom dobrú ponuku, ktorá zároveň nebola pre náš štátny rozpočet príliš nákladná,“ uviedlo ministerstvo. „V záverečnej fáze rokovaní však Slováci prišli s ponukou veľmi vysokej priamej štátnej podpory. Takúto úroveň podpory sme nemohli akceptovať, pretože by to znamenalo, že zisky a náklady by sa medzi obe strany nedelili rovnakým dielom,“ dodalo poľské ministerstvo hospodárstva.
 

Prečítajte si aj

Back to top button