Motorizmus

Tesla už eviduje vyše 325 000 objednávok na Model 3

Americký výrobca elektromobilov Tesla už zaregistroval vyše 325 000 objednávok na nový Model 3.

Dopyt po cenovo najdostupnejšom elektromobile, ktorý sa začne vyrábať až na budúci rok, vysoko prekonáva všetky odhady. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
 
Dôvodom veľkého záujmu je priaznivá cena. Nový model sa bude predávať od 35 000 USD (30 799 eur), čo nie je ani polovica ceny predchádzajúcich modelov Tesly. Vďaka tomu si ho môže dovoliť kúpiť početná stredná trieda. 
 
Tesla na sociálnej sieti Twitter uviedla, že nečakane veľký zaujmem o nový elektromobil je pre firmu „obrovským krokom smerom k udržateľnej budúcnosti“. 
 
Tesla predstavila Model 3 verejnosti len vo štvrtok 31. marca a už za prvé tri dni zaevidovala vyše 250 000 objednávok. Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Elon Musk skonštatoval, že toto číslo bolo takmer dvakrát vyššie, ako očakával. Dlhé rady záujemcov stáli vo všetkých showroomoch Tesly, aj keď potenciálni kupci musia zložiť rezervačný vklad vo výške 1000 USD.
 
Nesmierny záujem však vyvoláva otázniky, či firma, ktorá vlani dodala zákazníkom len 50 580 vozidiel, dokáže zvýšiť výrobnú kapacitu svojho závodu vo Fremonte v Kalifornii tak, aby mohla uspokojiť dopyt.
 
Veľký počet objednávok spojený s rezervačným vkladom pritom priniesol Tesle viac hotovosti ako prvotná verejná ponuka jej akcií v roku 2010, ktorá jej vyniesla 226,1 milióna USD.

Prečítajte si aj

Back to top button