Motorizmus

Predaj áut BMV vzrástol, na post svetovej jednotky však smeruje Mercedes

Nemecký výrobca luxusných áut BMW zvýšil v novembri predaj vozidiel rovnomennej značky takmer o 6 %, svetovou jednotkou v tomto segmente však za rok 2016 bude pravdepodobne konkurenčný Mercedes-Benz.

Spoločnosť BMW uviedla, že v novembri predala 177 740 vozidiel rovnomennej značky. Oproti novembru minulého roka to predstavuje rast o 5,9 %. Novembrový predaj zvýšil celkový počet predaných áut značky BMW od začiatku roka na vyše 1,824 milióna.
 
Na porovnanie, predaj osobných áut automobilky Mercedes-Benz vzrástol v novembri medziročne o 12,7 % na 182 602. Predaj za 11 mesiacov tak dosiahol takmer 1,894 milióna vozidiel.
 
Za minulý rok predala automobilka BMW 1,91 milióna vozidiel rovnomennej značky, keď predaj potiahol najmä zvýšený dopyt po športovo-úžitkových vozidlách ako X5. BMW si tak už 11. rok po sebe udržala titul svetovej jednotky v oblasti luxusných áut.
 
Tento rok ju však podľa všetkého z prvej priečky vytlačí automobilka Mercedes-Benz, ktorá spadá pod koncern Daimler. Tá vlani predala 1,87 milióna vozidiel a skončila na 2. mieste. Na 3. pozícii sa umiestnila spoločnosť Volkswagen, ktorá predala celkovo 1,8 milióna luxusných vozidiel Audi.

Prečítajte si aj

Back to top button