Cestná doprava

Košice chystajú modernizáciu zastávok MHD za zhruba 805 000 eur

Mesto Košice pripravuje na tento rok modernizáciu vybraných zastávok MHD. Celková predpokladaná hodnota zákazky, na ktorú mesto vyhlásilo verejné obstarávanie, je zhruba 805.000 eur. Projekt je financovaný cez eurofondy.

„Stavba pozostáva zo 16 stavebných objektov, v rámci ktorých bude spolu riešených 29 zastávok verejnej dopravy,“ uvádza sa vo vestníku verejného obstarávania. Medzi určenými zastávkami podľa projektovej dokumentácie sú Staničné námestie, Námestie osloboditeľov, Námestie Maratónu mieru, Dom umenia, Krajský súd, OD Mier, Amfiteáter, Stará nemocnica, Nová nemocnica, Spoločenský pavilón, Zupkova, Dargovských hrdinov, KVP – Miestny úrad, Hlavná pošta, Magistrát mesta Košice či Železníky.
 
Zrealizovať sa majú stavebné úpravy zastávok – nástupných plôch vrátane vytvorenia bezbariérového prístupu, ako aj úpravy pozemných komunikácií na daných miestach, riešenie priechodov pre chodcov a príslušného osvetlenia. Súčasťou bude aj osadenie informačných tabúľ s odchodmi spojov MHD.
 
Lehota na predkladanie ponúk je do 3. mája. Spolufinancovanie projektu z rozpočtu mesta je vo výške päť percent, čo schválili mestskí poslanci vlani v júni.

Prečítajte si aj

Back to top button