Cestná doprava

NSK sa dohodol s dopravcami, zmluvu musia schváliť krajskí poslanci

Zástupcovia Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa dnes dohodli so zástupcami SAD Nové Zámky,a.s. a Veolia Transport Nitra,a.s. na princípoch osobitnej tarify na druhý polrok 2010. Obidve spoločnosti na základe zmluvy o výkone vo verejnom záujme zabezpečujú prímestskú dopravu pre NSK. Dohodnutú zmluvu o osobitnej tarife musí schváliť Zastupiteľstvo NSK, ktoré sa ňou bude zaoberať 14. júna tohto roka.

Námestník riaditeľa Veolie Transport Nitra Milan Jankulár je presvedčený, že dohodnuté podmienky budú zamestnancom vyhovovať a v stredu 2. júna sa nepripoja k ohlásenému ostrému štrajku autobusárov. „Vedenie spoločnosti je proti tomu, aby boli cestujúci rukojemníkmi. Za našu firmu som presvedčený, že žiadny štrajk sa nebude konať,“ tvrdí Jankulár. S uzatvorenou dohodou je spokojný aj vedúci odboru dopravy

NSK Ivan Michna, podľa ktorého by sa mali jej dodržiavaním znížiť náklady kraja na dopravu. „Budeme mať väčší prehľad o ľuďoch, ktorí sú zahrnutí v tejto osobitnej tarife. Všetky zľavy si budú môcť uplatňovať výlučne cez čipové karty, čím budeme mať presnú evidenciu, koľko akých zliav poskytujeme,“ tvrdí Michna.
Odbory vyhlásili ostrý štrajk na stredu 2. júna o 4.00 h. Štrajk na neobmedzený čas organizuje OZ KOVO. Vodiči autobusovej dopravy chcú štrajkovať za zachovanie zliav pri cestovaní autobusom pre seba a svojich rodinných príslušníkov.

Prečítajte si aj

Back to top button