Cestná doprava

Bezpečnosť na diaľniciach zvýši nový dopravný systém, prvý pribudne na D1

„Ten podľa dopravnej situácie na cestách riadi maximálnu povolenú rýchlosť, prípadne signalizuje nevyhnutné opatrenia pre vodičov. Na tomto pracujeme a prvým úsekom, kde sa to bude realizovať, je, samozrejme, diaľnica D1,“ uviedol po dnešnom rokovaní vlády SR minister dopravy Ján Figeľ (KDH). Reagoval tak na utorkovú (7. 12.) hromadnú dopravnú nehodu na diaľnici D1.

„Keď som nastupoval na post ministra, často som zachytával podceňovanie otázky bezpečnosti. Prečo toto sú naše opatrenia, keď treba stavať? Diaľnica medzi Trnavou a Bratislavou je stále stavbou, preto sú zníženie maximálnej rýchlosti a vytýčenie pravidiel ako odporúčaná vzdialenosť aj odstavné pruhy veľmi dôležité pre bezpečnosť,“ konštatoval minister. Ako však zdôraznil, celkovým riešením bude až rozšírenie diaľnice o ďalší pruh a vybudovanie tzv. kolektorov.

K utorkovej nehode na diaľnici D1 smerom na Bratislavu, medzi 19. až 25. kilometrom, došlo krátko pred 15. hodinou pravdepodobne v dôsledku hmly a zníženej viditeľnosti. Zrazilo sa pri nej vyše 20 vozidiel vrátane jedného nákladného auta.

Prečítajte si aj

Back to top button