Cestná doprava

Allianz poistí autá a lietadlá rezortu vnútra

Ministerstvo vnútra si do konca roka poistilo takmer osemtisíc služobných vozidiel za 1,68 mil. eur. Poistí si aj lietadlá a vrtuľníky.

Ministerstvo vnútra SR uzatvorilo dve zmluvy na zodpovednostné poistenie s Allianz – Slovenskou poisťovňou. Prvá sa týka poistenia za škodu spôsobenú prevádzkou motorových vozidiel. Ministerstvo si do konca roka poistilo takmer osemtisíc služobných vozidiel za 1,68 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Pôvodne však chcelo uzatvoriť štvorročnú zmluvu za predpokladanú cenu 6,5 až 7,5 mil. eur. Vyplýva to oznámenia o výsledku verejného obstarávania zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania.

Druhá zmluva sa týka povinného zmluvného poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou lietadla. Dĺžka poistenia je dohodnutá do konca roka 2014, čiže ide o štvorročnú zmluvu. Poistným obdobím je vždy kalendárny rok. Výsledkom verejnej súťaže je dohodnutá ročná výška zmluvného poistného a jednotkové ceny poistného podľa kategórií poisťovaných lietadiel a vrtuľníkov, keď dohodnutá výška ročného poistného je 349 036 eur bez dane z pridanej hodnoty v závislosti na počte a druhu poisťovanej techniky.

V rámci tendra na poistenie áut bola doručená len jedna ponuka, čiže víťazom bola poisťovňa Allianz. V prípade druhého tendra na poistenie lietadiel boli doručené ponuky dve, no uzatvorenie zmluvy smerovalo opäť v prospech Allianzu.

Allianz pôsobí v SR od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003.
 

Prečítajte si aj

Back to top button