Cestná doprava

DKV je pripravené na zavedenie Ecotaxe vo Francúzsku

Od roku 2013 budú majitelia úžitkových vozidiel s celkovou hmotnosťou nad 3,5 tony platiť na francúzskych štátnych a okresných cestách ekologickú daň.

„Okrem mýta sa jedná o ďalšiu formu poplatku za používanie ciest. Jej zavedenie bude znamenať nárast priamych nákladov dopravcov, čo môže mať v prípade, ak sa ju prevádzkovateľom nákladných áut nepodarí včas premietnuť do ceny, nepríjemné dôsledky, “ hovorí Ondřej Pavlík, riaditeľ českej a slovenskej pobočky DKV Euro Service. Spoločnosť DKV, ktorá je popredným poskytovateľom služieb pre dopravcov, podpísala v apríli vo veľkom predstihu pred zavedením poplatku zmluvu so spoločnosťou Ecomouv‘, vďaka čomu môže ponúknuť svojim zákazníkom rezerváciu elektronickej palubnej jednotky už dnes.
 
Nový DKV Box je kompatibilný s existujúcim francúzskym mýtnym systémom TIS PL a zjednoduší automatické platby za využívanie všetkých spoplatnených ciest vo Francúzsku. Všetky cestné poplatky budú zaznamenávané štandardizovaným spôsobom a následne fakturované. Zákazníkom prinesie nielen výhodu jednoduchého platenia, ale v rámci programu Post Pay aj atraktívne zľavy vo výške 13 % na TIS PL a až 10 % na Ecotaxe. Prehľad a na mieru šitú analýzu transakcií umožní užívateľom DKV Boxu on-line analytický nástroj pre efektívne riadenie vozového parku a úsporu nákladov DKV eReporting. Montáž DKV Boxu je rýchla a jednoduchá.
 
Spoločnosť DKV Euro Service bola medzi prvými, ktorá svojimi zákazníkom ponúkla elektronickú palubnú jednotku (OBU – On Board Unit) pre viac krajín. Na jar 2010 ju zaviedla pre Francúzsko a Španielsko, kde je DKV Box celoštátne akceptovaný mýtnymi systémami Viá T (Španielsko) a TIS PL (Francúzsko). V minulom roku jej použitie rozšírila aj na úhradu poplatkov za prejazd tunelom Liefkenshoek, ktorý je súčasťou obchvatu R2 okolo Antverp. DKV Box je možné navyše používať k plateniu mýta a poplatkov na francúzskych mostoch Pont de Normandie a Pont de Tancarville, alebo v tuneli Warnow v Nemecku a na množstve strážených parkovísk vo Francúzsku a Španielsku. V budúcnosti bude možné využívať DKV Box aj v ďalších krajinách.
 
„Problematiku spoplatnenia komunikácií rieši v súčasnej dobe množstvo európskych štátov. V krajinách, kde táto povinnosť neexistuje sa rýchlo zavádza, tam kde už zavedená je, dochádza k zvyšovaniu sadzieb alebo k rozširovaniu o ďalšie spoplatnené úseky. V Nemecku napríklad budú od augusta platiť kamióny mýto okrem diaľnic aj na 1135 kilometroch štvorprúdových ciest. Slovensko od júla spoplatnilo 25 nových úsekov. V Českej republike sa rozšírenie výberu mýta na viac než 1000 km ciest 1. triedy plánuje od roku 2016,“ konštatuje Ondřej Pavlík.
 
 
Hlavné výhody registrácie mýta u DKV Euro Service
–  jednoduché a výhodné používanie európskych mýtnych systémov (viac než 20 krajín, jedno vyúčtovanie)
–  maximálne cenové výhody pri talianskom mýte vďaka Consorzio DKV EURO Service
– atraktívne zľavy pri mnohých iných systémoch, napr. TIS PL vo Francúzsku

– rýchla a bezhotovostná úhrada poplatkov za používanie diaľnic, tunelov, mostov a trajektov

DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG
Je jednou z vedúcich servisných spoločností v oblastiach logistiky a cestnej prepravy, ktorá už od roku 1934 ponúka profesionálom v doprave nespočetné množstvo služieb zameraných na optimalizáciu nákladov a efektívne riadenie vozových parkov na európskych cestách. Medzi ne patria napríklad bezhotovostné platby za produkty a služby u 54 000 obchodníkov so širokým portfóliom ponúkaných značiek, a tiež služby jednorázovej úhrady mýta alebo vrátenie dane z pridanej hodnoty a spotrebnej dane. V roku 2011 predstavoval obrat skupiny DKV v Európe 5 miliard eur. Spoločnosť je zastúpená v 42 krajinách a zamestnáva vyše 650 pracovníkov po celej Európe. V uplynulom roku bolo v obehu 1,7 milióna servisných kariet DKV u 89 000 zákazníkov. V roku 2012 bola karta DKV vyhlásená ôsmi krát za sebou „Najlepšou značkou“ v kategórii palivových a servisných kariet.



Prečítajte si aj

Back to top button