Cestná doprava

Dopravu čaká nápor aj po Veľkej noci, najmä v pondelok popoludní a v utorok

Vlakovú a autobusovú dopravu čaká opäť nápor cestujúcich, ktorí po veľkonočných sviatkoch smerujú najmä z východného a stredného Slovenska na západ krajiny.

Dopravcovia očakávajú najväčší záujem ľudí dnes popoludní a v priebehu utorka (22. 4.). „Zaujímavosťou je, že o cestu späť z Košíc je záujem nielen o pondelkové, ale aj utorkové InterCity (IC) vlaky,“ skonštatovala ešte pred Veľkou nocou hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jana Morháčová.
 
V priebehu dnešného dňa je napríklad najväčší záujem o IC vlak, ktorý vyráža z Košíc o 13.20 h a smeruje do Bratislavy. Ten hlásil obsadenosť miest na úrovni 82 % a IC vlak s odchodom z východu o 17.20 h, ktorý bol vypredaný na 84 %. V priebehu celého utorka sa obsadenosť IC vlakov z Košíc do Bratislavy pohybovala na úrovni od 46 až 98 %. Napríklad spoj s odchodom o 9.20 h bol ešte pred sviatkami vypredaný na 74 % a vlak o 13.20 h mal obsadených 98 % miest. Výrazný záujem cestujúcich bol aj o IC vlak s odchodom o 17.20 h, ktorý bol vypredaný na 91 %.
 
V prípade autobusovej dopravy zaznamenáva bratislavský Slovak Lines väčší záujem ľudí o cestovanie v utorok 22. apríla. Keďže v pondelok je ešte sviatok, v cestovných poriadkoch je v utorok viac spojov. „Viacero autobusov na tieto dva dni je vypredaných už teraz, ale zatiaľ sú ešte v ponuke cestovné lístky, a to aj z východu smerom do Bratislavy,“ opísala pred sviatkami hovorkyňa spoločnosti Eva Vozárová. V medzinárodnej doprave je podľa jej slov v podstate všetko vypredané, ale na tieto linky si cestujúci kupujú lístky s väčším časovým predstihom.
 

Prečítajte si aj

Back to top button