Cestná doprava

Do práce na bicykli súťažiaci najazdili v máji takmer 200.000 kilometrov

Účastníci prvého celoslovenského ročníka súťaže Do práce na bicykli vyrazili na slovenské cesty a cyklochodníky spolu 37.874-krát.

Vyše 1500 cyklistov v 30 slovenských mestách v máji najazdilo 198.795 kilometrov. Výsledky súťaže dnes vyhlásili v Bratislave zástupcovia Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR. 
 
„To, že sa nás tu toľko zišlo, svedčí o tom, že si začíname uvedomovať zmysel zdravého spôsobu života, životného štýlu. Je to veľmi dôležité aj z hľadiska udržateľnosti prostredia a zvyšovania kvality života, ale aj vlastnej kondície,“ uviedol počas slávnostného odovzdávania cien štátny tajomník rezortu dopravy František Palko.
      
Súťažiaci mali v priebehu mája prejsť do práce a z práce čo najviac jázd alebo kilometrov na bicykli. „Potešil nás záujem občanov aj predstaviteľov miest o súťaž a chceme na tom stavať aj do budúcnosti,“ dodal národný cyklokoordinátor z MDVRR Peter Klučka.
      
Víťazom súťaže v kategórii samospráv je mesto Martin, ktoré dosiahlo v prepočte zúčastnených k počtu obyvateľov najväčší počet bezmála 6922 najazdených kilometrov. Najlepším tímom podľa najazdených kilometrov sa stalo družstvo JaRiMa z Trenčína v zložení Jaroslav Baška, Richard Hipča, Matej Tinka a Stanislav Nagy, ktorí zdolali spolu 2455 kilometrov.
 
V počte uskutočnených jázd dominoval tím Úrazová ambulancia z Martina v zložení Patrícia Macková, Pavol Borovský, Marta Kršková a Elena Pavlovičová, ktorí absolvovali spolu 176 jázd do práce. V kategórii jednotlivcov na počet odjazdených kilometrov zvíťazil Ľubomír Bandžuch z bratislavského tímu XB, ktorý prebicykloval 1250 kilometrov. S počtom 60 uskutočnených jázd je na prvom mieste Viera Seitlerová z tímu Úsmev z Piešťan.
 

Prečítajte si aj

Back to top button