Cestná doprava

RegioJet pridáva osem nových spojov z Nitry do Bratislavy a späť

Spoločnosť RegioJet po mesiaci prevádzky autobusovej linky na trase Banská Bystrica – Nitra – Bratislava pridá od pondelka 9. marca v špičkách ďalších osem nových spojov.

Súčasne pribudne k možnosti rezervácie lístka cez internet i jednoduchá možnosť rezervovať si cestovný lístok prostredníctvom bezplatnej SMS správy. Spoločnosť sa pridaním liniek rozhodla vyhovieť cestujúcim, ktorí by uvítali viac ranných spojov z Nitry do Bratislavy a viac podvečerných spojov v opačnom smere, informovala Ivana Kašická, riaditeľka autobusovej dopravy STUDENT AGENCY holding, do ktorej RegioJet patrí.
      
V čase rannej dopravnej špičky budú žlté autobusy z Nitry vyrážať v polhodinových intervaloch, z Bratislavy budú každých 30 minút odchádzať v podvečerných hodinách. Novinkou na trase z Bratislavy do Nitry je aj večerný spoj s odchodom o 21. hodine a „divadelný“ spoj s odchodom o 22.30 hodine. Ten je určený najmä ľuďom, ktorí sa vracajú z Bratislavy do Nitry z kultúrnych predstavení.
 
Novinkou je nedeľné spojenie Nitry s Bratislavou vo večerných hodinách o 20.15 hodine. Od pondelka 9. marca môžu všetci cestujúci okrem rezervácie lístka cez internet či mobilnú aplikáciu využiť aj bezplatnú rezerváciu či storno rezervácie na daný spoj prostredníctvom SMS správy.
      
Prevádzku linky medzi Bratislavou, Nitrou a Banskou Bystricou začala spoločnosť RegioJet zabezpečovať v pondelok 2. februára tohto roka. Prevádzke predchádzali spory, ktoré vyvrcholili trestným oznámením. Nitriansky samosprávny kraj neudelil firme licenciu na prevádzkovanie linky, dôvodom bolo nesúhlasné stanovisko mesta Nitra.
 
Spoločnosť RegioJet si preto zaplatila bilbordy, na ktorých sú mesto Nitra a Nitriansky kraj označené ako regióny korupcie a klientelizmu. Na bilbordoch je spomenuté meno primátora Jozefa Dvonča a predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu. Dvonč podal trestné oznámenie. Licenciu na prevádzkovanie linky napokon udelil spoločnosti Banskobystrický samosprávny kraj.
 

Prečítajte si aj

Back to top button