Cestná doprava

DKV karty akceptuje najviac čerpacích staníc v Európe

Počet čerpacích staníc, ktoré akceptujú karty DKV prekročil hranicu 40 000.

Počet čerpacích staníc, ktoré akceptujú kartu DKV, prekročil hranicu 40 tisíc, čo predstavuje nárast o 12 percent za posledných päť rokov. Jedná sa o vôbec najširšiu akceptačnú sieť čerpacích staníc v Európe.
„Optimalizácia hustoty a rozloženia siete čerpacích staníc akceptujúcich karty DKV, ktorá dnes zahŕňa už celkovo 40 300 čerpacích miest, je jednou z kľúčových aktivít spoločnosti,“ hovorí Ondřej Pavlík, výkonný riaditeľ slovenskej a českej pobočky DKV Euro Service,  popredného európskeho poskytovateľa služieb pre dopravcov. Nemenej dôležitým parametrom je cena.
 
„Naša sieť zahŕňa ako prémiové značky, tak aj cenovo výhodné čerpacie stanice, ktoré však musia zároveň spĺňať aj vysoké požiadavky z hľadiska kvality ponúkaných pohonných hmôt a služieb,“ vysvetľuje O. Pavlík.
Aktuálne sa sieť čerpacích staníc s akceptáciou karty DKV rozšírila v decembri minulého roka o 400 samoobslužných čerpacích staníc prevádzkovaných sieťou tankpool24 v Nemecku. Motoristi môžu využívať ich služby 365 dní v roku a 24 hodín denne. Vodiči nákladných vozidiel ocenia široké jazdné pruhy, vysokovýkonné čerpacie stojany a zázemie prispôsobené ich potrebám.
 
Ďalších 600 čerpacích staníc pribudlo tento rok v marci, kedy sa  portfólio rozšírilo o čerpacie stanice francúzskej siete hypermarketov E. Leclerc. Nové stanice oboch značiek sú umiestnené v bezprostrednej blízkosti diaľnic, veľkých priemyselných zón, alebo hlavných cestných ťahov s intenzívnou prevádzkou.
 
Čerpacie stanice, na ktorých akceptujú karty DKV možno nájsť vo vyhľadávači čerpacích staníc v rámci DKV Maps na webových stránkach spoločnosti, alebo prostredníctvom aplikácie DKV pre smartfóny s operačnými systémami iOS a Android. Vodiči si vďaka obom spomínaným nástrojom môžu vyhľadať nielen najbližšiu, ale aj najlacnejšiu čerpaciu stanicu na svojej trase.
 

Prečítajte si aj

Back to top button