Cestná doprava

Student Agency a RegioJet chcú prijať 50 nových vodičov autobusov

Spoločnosť Student Agency a firma RegioJet z jej skupiny chcú prijať do práce 50 vodičov autobusov.

Kým Student Agency rozširuje počet medzinárodných spojov do Nemecka, pre Regiojet je podľa hovorcu Aleša Ondrůja dôvodom prijímania nových vodičov plánovaný vstup na autobusovú linku z Bratislavy do Viedne.
      
„Spolu sme pripravení zamestnať 50 vodičov autobusov pre naše linky na Slovensku a v Čechách,“ konštatovala riaditeľka autobusovej dopravy Student Agency Ivana Kašická. Spoločnosť pritom rozšírila vozidlový park o 16 nových autobusov. Chce nimi pokryť zvýšené požiadavky na prepravu v Českej republike, na Slovensku, ale napríklad aj v Nemecku.
      
„Očakávame, že tento rok žltými autobusmi Student Agency na území Českej a Slovenskej republiky prepravíme 8 miliónov cestujúcich,“ odhadla Kašická.
      
Spoločnosť Student Agency má aktuálne vo svojom parku 173 autobusov a prevádzkuje autobusové spoje po celej Európe. Na Slovensku v rámci firmy RegioJet vypravuje autobusy na linke z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy, a tiež aj vlakové spoje. Na linke z Bratislavy do Košíc sú to komerčné vlaky a na linke z Bratislavy do Komárna sú to štátom dotované spoje.
 

Prečítajte si aj

Back to top button