Cestná doprava

Štúdiu na obchvat Zvolena vypracuje pre NDS firma Dopravoprojekt za 439 000 eur

Štúdiu realizovateľnosti na obchvat Zvolena vypracuje pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) firma Dopravoprojekt za cenu 439 000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Vyplýva to z výsledku súťaže, ktorý bol zverejnený vo vestníku verejného obstarávania. Diaľničiari dostali v súťaži len jednu ponuku a pôvodne odhadovali cenu za štúdiu vo výške 450 000 eur bez DPH.
 
Štúdia realizovateľnosti má priniesť diaľničiarom odpoveď o novom trasovaní zvolenského obchvatu. Pôvodne navrhnutá trasa totiž neprešla cez posudzovanie jej vplyvu na podzemné pramene vôd, diaľničiari sa tak museli vrátiť na začiatok a hľadať novú trasu. 
 
Obchvat Zvolena je chýbajúcim úsekom na rýchlostnej ceste R2, ktorý má zabezpečiť jej napojenie na rýchlostnú cestu R1 pri Zvolene. Úsek označený ako Zvolen, západ – Zvolen, východ sa mal pôvodne začínať na križovatke s rýchlostnou cestou R1 pri Sliači a ďalej pokračovať Sliačskou kotlinou, Zvolenskou pahorkatinou a Slatinskou kotlinou až k Zvolenskej Slatine, kde by sa napojil na ďalší úsek rýchlocesty R2 smerom do Detvy a Kriváňa. 

Prečítajte si aj

Back to top button