Cestná doprava

Cestu I/18 popod hrad Strečno uzavrú počas štyroch júnových víkendov

Cestu I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, uzavrú počas štyroch júnových víkendov, vždy od 08.00 h v sobotu do 16.00 h v nedeľu.

„Úplná uzávera cesty I/18 v strečnianskej úžine sa uskutoční z dôvodu pokračovania protihavarijných opatrení v rámci sanácie skalného brala Strečno,“ uviedol Lavrík.
 
Doplnil, že motoristi môžu počas úplnej uzávery využívať obchádzkové trasy označené dopravným značením. „Zákaz využívania cesty I/18 pod hradom Strečno platí i pre chodcov a cyklistov, na miestach uzavretia cesty budú nepretržite hliadkovať policajti. Cesta I/18 bude uzavretá v smere od Žiliny pred parkoviskom pod hradom Strečno a v smere od Vrútok za Dubnou skalou v mieste obojstranného parkoviska,“ dodal prednosta Okresného úradu v Žiline.
 
Sanačné práce na skalnom brale realizuje firma ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá vyhrala verejné obstarávanie a podpísala zmluvu s Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR.
 
Víťazná spoločnosť splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867.702 eur s DPH. Podľa zmluvy zabezpečí vykonanie nevyhnutných protihavarijných opatrení. Víťazná spoločnosť rozdelila práce na tri etapy s termínom ukončenia do 30. júna, informoval odbor komunikácie MŽP SR.

Prečítajte si aj

Back to top button