Cestná doprava

Fričovce smerujúcu na diaľnicu D1 opäť sprístupnia pre motor

Križovatku Fričovce smerujúcu na diaľnicu D1 opäť sprístupnia pre motoristov.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spracovala návrh technického riešenia na jej opätovné sprevádzkovanie a požiadala Ministerstvo dopravy a výstavby SR o udelenie výnimky na toto technické riešenie.
 
„Ide o zmenu normou stanovenej šírky jazdných pruhov v oboch jazdných pásoch diaľnice v mieste pripojenia prídavných pruhov križovatky Fričovce na diaľnicu D1, ako aj zmenu šírky zaraďovacieho a odbočovacieho pruhu z požadovaných 3,5 metra na 3 metre. Podmienkou udelenia výnimky je zníženie najvyššej dovolenej rýchlosti na 100 kilometrov za hodinu a zabezpečenie nepretržitého kamerového dohľadu v tomto úseku,“ informovala vo štvrtok hovorkyňa NDS Michaela Michalová.
 
Podľa jej ďalších slov ide o dočasné riešenie na dva roky, pričom časové obmedzenie v tomto prípade vydalo k výnimke Prezídium Policajného zboru SR. „Začiatok realizácie predpokladáme v máji 2018,“ uzavrela.
 
Pripojenie diaľnice v križovatke Fričovce bolo podľa Michalovej navrhnuté ako dočasné, do momentu zrealizovania a sprístupnenia úseku D1 Fričovce – Svinia, k čomu došlo koncom roka 2015. Úsek je dlhý 11,2 kilometra, staval sa štyri roky. Motoristom ušetrí v porovnaní s jazdou po ceste prvej triedy I/18 päť minút času.

Prečítajte si aj

Back to top button