Cestná doprava

V Bratislave opravia tento rok 100 km komunikácií, začnú s Bajkalskou

V meste dá v tomto roku magistrát opraviť 100 kilometrov komunikácií za 16 miliónov eur.

S prácami chce začať v marci na Bajkalskej ulici, a to v úseku od Prístavného mosta po križovatku Bajkalská-Trnavská. Na štvrtkovom brífingu to oznámil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. 
 
V tomto roku čaká Bratislavu podľa primátora masívna oprava komunikácií. „Spolu s 50 kilometrami z roku 2016 a 50 kilometrami z roku 2017 bude mať hlavné mesto počas troch rokov opravených 200 kilometrov komunikácií,“ povedal Nesrovnal. 
 
Ako spresnil, okrem hlavných ťahov sa budú opravovať aj cesty v každej mestskej časti. V Starom Meste sa opraví napríklad Brnianska a Cintorínska, v Novom Meste Račianska a Odborárska, v Petržalke Panónska, Dolnozemská či Mamateyova, v Rači Pri Vinohradoch a Púchovská, vo Vrakuni Hradská a vo Vajnoroch Roľnícka. 
 
Oprava 100 kilometrov komunikácií vyjde na 16 miliónov eur, sedem miliónov dá mesto zo svojho rozpočtu a deväť miliónov eur je z dotácie od štátu. Primátor zároveň deklaroval plán hlavného mesta do konca roka 2021 kompletne vymeniť vozovku na deviatich hlavných bratislavských radiálach a troch spojniciach k týmto cestám. 
 
„Začíname na Bajkalskej, čo je reakcia hlavného mesta na to, že štát bude stavať diaľnicu D4 a rýchlostnú cestu R7. Práve tu sa bude totiž koncentrovať aj prvý nápor áut a vodičov,“ vysvetlil Nesrovnal. Väčšina opráv ciest sa bude podľa jeho slov realizovať v letných mesiacoch, magistrát chce čo najviac využiť prázdninové obdobie. Všetky práce by mali byť hotové najneskôr v októbri. V tomto roku plánuje samospráva opraviť aj zhruba desať kilometrov chodníkov a 25 ník na zastávkach MHD. 
 
Vodiči budú pre práce na cestách musieť počítať aj s obmedzeniami. Informovať o nich bude mesto na svojom webe, sociálnych sieťach či cez dopravné a navigačné aplikácie. Novinkou budú elektronické informačné tabule, ktoré umiestnia na dotknutých komunikáciách niekoľko dní pred spustením stavebných prác. „Chceme aj týmto spôsobom upozorniť vodičov, odkedy sa bude na ceste pracovať a aby možno zvolili inú trasu alebo iný spôsob dopravy,“ podotkol Nesrovnal.

Prečítajte si aj

Back to top button