Cestná doprava

Dnes dopoludnia začnú opravovať Račiansku ulicu

Jednu z najfrekventovanejších ciest v Bratislave – Račiansku ulicu začnú celoplošne opravovať v oboch smeroch dnes o 10.00 h.

Vodiči jazdiaci týmto úsekom preto musia počítať s obmedzeniami. Práce majú byť ukončené do 1. júla. Informuje o tom hlavné mesto.
 
V rámci rekonštrukcie sa opraví úsek dlhý zhruba 2,1 kilometra, a to od križovatky s Nobelovou po križovatku s Hečkovou ulicou v oboch smeroch. „Začiatok opravy bude asi 100 metrov za križovatkou Hečkova v smere do mesta,“ spresnilo mesto. Oprava Račianskej bude spočívať v odfrézovaní asfaltovej vrstvy vozovky a položení nového asfaltového krytu. Premávka bude usmernená prenosným dopravným značením.
 
Od pondelka (28.5) opravuje mesto aj dlažbu na Uršulínskej a Radničnej ulici. Od minulého týždňa sa pracuje aj na Budatínskej ulici a frekventovanej Brnianskej ceste. Od polovice mája prebieha oprava aj na Hodonínskej ulici. Práce v týchto úsekoch majú byť ukončené v priebehu júna.
 
V roku 2018 chce bratislavská samospráva opraviť celkovo 100 km jazdných pruhov. Do opráv komunikácií investuje hlavné mesto 16 miliónov eur, sedem miliónov z rozpočtu mesta a deväť miliónov eur z vládnej dotácie. Súčasťou balíka opráv je aj vybudovanie 200 bezbariérových úprav priechodov pre chodcov, oprava 19 km chodníkov a 26 bezpečnejších zastávok MHD. Väčšinu z plánovaných opráv ciest bude hlavné mesto realizovať cez letné prázdniny.

Prečítajte si aj

Back to top button