Cestná doprava

V Záhorskej Bystrici majú nový kruhový objazd

V bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica dnes skolaudovali kruhový objazd Krče – Pod vŕškami. Stavbu, ktorá vyrástla na frekventovanom úseku pri vstupe do obce v smere z Lamača, zrealizovali v priebehu necelých piatich mesiacov.

„Kruhový objazd zvýši plynulosť a bezpečnosť premávky, keďže na tomto mieste dochádzalo k častým dopravným nehodám,“ uviedol pre TASR starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. Obec podľa neho získava v podobe okružnej križovatky navyše aj estetické miesto, peknú vstupnú bránu. „Budovanie takýchto kruhových objazdov bolo súčasťou mojej vízie pri nástupe na post starostu, lebo tieto stavby sú znakom modernej dopravy, ktorú Bratislava i Záhorská Bystrica potrebujú,“ dodal Krúpa.

Okružná križovatka sa začala stavať 10. júla, generálnym dodávateľom stavby bol EUROSTAV-DS. Výška investície v rámci projektu bola podľa Krúpu takmer 1.150.000 eur. „Stavbu financovali spoločnosti Opera SL Group a Penta Investments, ktoré na území Záhorskej Bystrice realizujú developérske projekty. „Bola to podmienka mestskej časti v rámci nášho súhlasu pre rozvíjanie projektov týchto spoločností na území obce,“ uviedol Krúpa.

Okružná križovatka je naďalej v režime predčasného užívania, až kým nenadobudne právoplatnosť kolaudačné rozhodnutie. 

 

Prečítajte si aj

Back to top button