Cestná doprava

Predstavitelia z TSK apelujú na urgentnú opravu ciest I/50 a I/64

Starostovia obcí, primátori miest a poslanci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) za okresy Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou sa plánujú obrátiť na Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR a Slovenskú správu ciest (SSC) s požiadavkou na urgentné riešenie opravy ciest I/64 a I/50.

Pre TASR to dnes v Prievidzi po stretnutí predstaviteľov samospráv a zástupcov a. s. SAD Prievidza uviedol primátor mesta Partizánske Jozef Božik. “Ide o problém, ktorý vzišiel po tejto zime, po zimnej údržbe.  Výsledkom dnešného stretnutia je odporúčanie všetkých starostov a primátorov i poslancov TSK, aby som sa obrátil s verejnou žiadosťou na rezort dopravy a Slovenskú správu ciest a požiadal ich o urgentné riešenie opravy spomínaných štátnych ciest, keďže sú najdôležitejšími komunikáciami zabezpečujúcimi hospodársky a sociálny rozvoj regiónu,“ vysvetlil Božik a doplnil, že stav vozoviek na viacerých úsekoch evokuje prirovnanie k tankodromu.

„A hoci bol daný prísľub, že sa oprava začne v prvej polovici mája, doteraz sa tak nestalo. Tento stav je skutočne veľmi zlý, a preto apelujeme, žiadame, ale i prosíme o urgentné riešenie z toho titulu, že súčasný stav vozoviek ohrozuje nielen bezpečnosť premávky, ale i ľudské životy,“ dodal. Zároveň primátori, starostovia a poslanci TSK za spomínané okresy žiadajú rezort dopravy a zástupcov rezortu Ministerstva vnútra (MV) SR o riešenie využívania ciest II. a III. triedy preťaženou kamiónovou dopravou.

„Kamiónová doprava na týchto cestách spôsobuje dezolátne poškodenia, s ktorými si regionálna samospráva sama osebe pri súčasnom financovaní nevie poradiť,“ povedal Božik. Témami dnešného stretnutia predstaviteľov samospráv, poslancov TSK so zástupcami SAD, ktoré inicioval primátor Partizánskeho, boli prímestská hromadná doprava v okresoch v pôsobnosti SAD Prievidza a stav vozoviek v regióne. Najbližšie podobné stretnutie by sa malo uskutočniť v priebehu budúceho mesiaca.
 

Prečítajte si aj

Back to top button