Cestná doprava

Práce na obchvate Žiaru nad Hronom pokračujú podľa plánu

Práce na polovičnom profile obchvatu mesta Žiar nad Hronom, ktoré sa začali oficiálne v októbri 2012, pokračujú podľa schváleného aktualizovaného harmonogramu.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) predpokladá, že stavba bude dokončená v pôvodne avizovanom termíne v októbri 2014. Pre TASR to uviedol hovorca NDS Marcel Jánošík. “Vykonávajú sa zemné práce na cestných objektoch a kanalizácii, zakladanie na mostných objektoch, prekládky inžinierskych sietí,“ informoval Jánošík s tým, že práce prebiehajú aj v zimnom období. „Záleží samozrejme od poveternostných podmienok,“ objasnil.  
      
Stavba polovičného profilu obchvatu prešla v poslednom období niekoľkými zmenami. Konkrétne sa menilo umiestnenie dvoch stavebných objektov, k zmenám došlo aj na obchádzke cesty číslo III/05075, piatich mostných objektoch, dvoch zárubných múroch, ceste I/50, križovatke R2 s cestou I/50 a križovatke R1 s R2. Ako vysvetlil Jánošík, zmeny sa udiali na základe súťažných podkladov a tiež vyplynuli počas realizácie stavby. NDS o tom informovala vo verejných vyhláškach, ktoré boli zverejnené. 
      
Takmer šesť kilometrov dlhý úsek rýchlostnej cesty R2 stavia firma Strabag, s.r.o. Začína sa križovatkou Lovčica-Trubín, pokračuje západne od mesta a končí napojením na rýchlostnú cestu R1 križovatkou Lovča. Zmluvná cena výstavby úseku je približne 26,166 milióna eur bez DPH. Investor ju financuje z fondov Európskej únie a štátneho rozpočtu.
 

Prečítajte si aj

Back to top button